• הודליה כצמן

פאי שוקולד ללא גלוטן טבעוני


מצרכים לתחתית:

½ כוס קמח שיבולת שועל ללא גלוטן

¾ כוס קמח אגוז הנמר / שקדים

1 כף זרעי פשתן טחונים / 1 ביצה לגרסה הלא טבעונית

3 כפות סירופ קוקוס / אגבה / סילאן

¼ כוס קקאו אורגני

3 כפות שמן קוקוס מומס

3 כפות חלב שקדים

מצרכים למוס טופו שוקולד:

300 גרם שוקולד מריר 70%

1 יח׳ טופו Firm - 350 גר׳

1 כף סירופ קוקוס / אגבה / סילאן

1 כפית תמצית וניל

1 כפית מיץ לימון

אופן הכנה:

1. מכינים את התחתית: בתוך מעבד מזון מערבבים את כל המצרכים במשך 2 דקות.

2. מוציאים את הבצק מהמעבד מזון ולשים ביד. מקפיאים ל-5 דקות ובינתיים משמנים ומקמחים תבנית פאי.

3. משטחים את הבצק על התבנית ומעצבים את הדפנות. מהדקים היטב ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות ואופים במשך 10-13 דקות או עד שהבצק מזהיב.

4. מכינים את המוס: ממיסים את השוקולד המריר בשיטת בן-מארי.

5. בתוך קערת מיקסר מערבלים את כל החומרים עד שמתקבל קרם חלק.

6. כשהבצק של הפאי מתקרר ממלאים אותו במוס שוקולד, מקשטים ומכניסים למקרר למשך שעתיים לפחות עד שהקרם מתייצב.

7. מגישים קר.

#פאיםוטארטים #עוגות