• הודליה כצמן

עוגת גבינה טבעונית עם תפוחים מקורמלים


מצרכים:

לתחתית:

2 כוסות דגני בוקר אורגניים מרוסקים

1/3 כוס שמן קוקוס מומס

לעוגת גבינה הטבעונית:

4 כוסות קשיו ספוג במים (להשרות את הקשיו במים יום לפני)

1 כוס חלב שקדים

1/2 כוס שמן קוקוס מומס

1/2 כוס סירופ מייפל / אגבה / לתת אורז

3 כפות מיץ לימון סחוט

2 כפות מחית / תמצית וניל טהורה

1 כפית קינמון טחון

1/2 כוס צימוקים

לתפוחים המקורמלים:

4 תפוחי עץ אדומים / צהובים

1/2 כוס שמן קוקוס

1/4 כוס סירופ מייפל / אגבה / לתת אורז

2 כפיות קינמון טחון

אופן הכנה:

1. מרסקים את הדגני בוקר. ממיסים אתהשמן קוקוס ושופכים מעל הדגנים. מערבבים היטב ומעבירים לתבנית אפיה בקוטר 20 ס״מ. מהדקים ומכניסים למקרר.

2. מכניסים את כל החומרים לתוך מעבד מזון ומפעילים למשך 5 דקות. כאשר יש תערובת אחידה עם פירורים קטנים של הקשיו – לוקחים 1/3 מהתערובת ומכניסים לתוך בלנדר. מפעילים את הבלנדר ל-2-3 דקות עד שהתערובת הופכת לחלקה עם מרקם של גלידה.

3. שופכים את התערובת מעל הדגני בוקר וחוזרים על הפעולה עם 2/3 הנותרים מהתערובת.

4. עוברים להכנת התפוחים: מכניסים את כל החומרים לסיר קטן ומטגנים תוך כדי ערבוב קבוע. כשהתפוחים הופכים לרכים ותופסים צבע שחום – יוצקים את הכל מעל העוגה בצורה אחידה.

* זה בסדר ששכבת הקשיו עדיין לא התקשתה, כל הרעיון ששכבת הקשיו והתפוחים יתאחדו.

#עוגות