• הודליה כצמן

טרמיסו טבעוני וקרם טופו אספרסו מושלם


לעוגה:

1 כוס קמח שיפון מלא

1/3 כוס קמח אגוז הנמר

1/3 כוס קמח קינואה

1 כפית אבקת אפיה ללא אלומיניום

6 כפות שמן זית

3 כפות סירופ אגבה

1 כפית סטיביה נוזלית

1/2 כוס משקה אגוזי לוז

150 מ״ל קפה חזק (אספרסו כפול או 4 כפיות נסקפה)

2 כפיות נסקפה

1 כף שוקו או קקאו

1 כפית קינמון

1 כפית תמצית וניל

1 כף ליקר קפה או רום

למוס טופו אספרסו:

1 אריזת טופו FIRM

4 כפות סירופ אגבה

1 כפית סטיביה נוזלית

5 כפות חמאת אגוזי נמר, לוז וקשיו / שקדימון

1 כפית מיץ לימון

2 כפיות קפה נמס טחון

2 כפיות תמצית וניל

4 כפות משקה אגוזי לוז

3 כפיות אבקת סוכר קוקוס / אבקת סוכר

אופציה: 70 גרם שוקולד לבן / טבעוני מומס

*לקישוט: 1/2 כוס קקאו

עוגיית קפה או שוקולד

אופן הכנה:

1. מערבבים את הקמחים, השוקו ואבקת האפיה.

2. מוסיפים את שאר המצרכים ומערבבים היטב.

3. משמנים תבנית מרובעת גדולה ומעבירים לתוכה את התערובת. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 15 דקות.

4. להכנת המוס: מכניסים את כל המרכיבים לתוך מעבד מזון ומפעילים למשך 5 דקות עד שמתקבל מרקם חלק.

5. כשהעוגה מתקררת פורסים אותה לחצי, מורחים מעל מחצית מכמות הקרם, מניחים את החצי השני של העוגה ומורחים את הקרם הנותר מעל.

6. מקשטים בקקאו ושוקולד קצוץ.

#עוגות