• הודליה כצמן

מאפינס שקדים, דובדבן מיובש ושוקולד לכבוד חג האהבה

Updated: Feb 8


כל שבוע אני עושה קניות בחנות התבלינים ליד הבית שלנו, ותמיד אני יוצאת משם עם שקיות מלאות בשקדים, אגוזים, קוקוס, גוג׳י, תבלינים, פירות קפואים, פירות יבשים, קוואקר, בקיצור... שקיות מלאות.

השבוע, כשעמדתי ליד דוכן הפירות היבשים, ממש מתחת לאף שלי שכב לו שם הדובדבן המסוכר ולא הפסיק לעשות לי עיניים. בדרך כלל אני לא מתקרבת לדברים האלה, ובכל יום אחר הייתי בחורת בדובדבן חמוץ מיובש, אבל הוא ניצח ואני הרמתי אותו, חיבקתי ולקחתי הביתה :)

ואצל הודליה, כמו אצל הודליה, כל דבר צריך להיכנס לתנור, אז הכנתי מאפינס מעלפים וטעימים עם הדובדבן המסוכר. את האמת הרשתי לעצמי רק בגלל שהValentine's מתקרב, אז קצת פינוק לא יזיק.

אז מה צריך?

3/4 כוס קמח שיפון או כוסמין

1 כוס קמח שקדים

1/2 כוס דובדבנים מיובשים

1 ביצה אורגנית

1/4 כוס סירופ מייפל

1/3 כוס יוגורט עזים (אפשר בטעם דובדבן בשביל הטעם)

1 כפית אבקת אפיה ללא אלומיניום

1 כפית מלח

1/3 כוס שמן זרעי ענבים או בוטנים או כל שמן בריא אחר

1/3 כוס שוקולד צ׳יפס או שוקולד מריר איכותי קצוץ

אופן הכנה:

1. מאחדים בקערה את הקמח, השקדים, האבקת אפיה והמלח.

2. מפזרים את הדובדבן לתוך הקמח ומערבבים על מנת לכסות את כל הדובדבנים.

3. בקערה נפרדת, טורפים את הביצים, השמן והמייפל.

4. מוסיפים את היוגורט ומערבבים היטב.

5. מאחדים את המרכיבים הרטובים עם היבשים ומערבבים לקבלת בלילה אחידה.

6. מוסיפים את השוקולד, וממלאים שקעי מאפינס כמעט עד הסוף.

7. אופים במשך 15-20 דקות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות.

#מאפינס #חגים