• הודליה כצמן

עוגת שוקולד שקדים איטלקית טורטה קפרזה


מצרכים: 170 גרם שמן קוקוס 250 גרם שוקולד מריר 70% 6 ביצי חופש אורגניות 130 גרם שקדים שלמים קלויים 1 כפית תמצית וניל 1/2 כוס סוכר קוקוס 1/8 כוס סירופ אגבה או מייפל 2 כפות אבקת קקאו אורגנית 2 כפות ליקר אמרטו או כף תמצית שקדים 1 כף מיץ לימון סחוט אופן הכנה: 1. אם השקדים אינם קלויים, קולים אותם בתנור וטוחנים ביחד עם הקליפה. 2. להמיס את השוקולד והשמן קוקוס בקערת בן מארי. 3. בינתיים בתוך קערת מיקסר טורפים את הביצים, הסוכר קוקוס והסירופ. 4. מוסיפים את השקדים, הוניל, הקקאו, הליקר שקדים והלימון וממשיכים לערבב. 5. מוסיפים את השוקולד המומס ומערבבים עוד דקה. 6. מעבירים את הבלילה לתבנית משומנת בקוטר 20 ס״מ ואופים בתנור שחומם מרש ל180 מעלות במשך 40 דקות או עד שקיסם יוצא לח עם פירורים.

#עוגות