• הודליה כצמן

פאי מוס שוקולד טבעוני לשבועות


תבנית: עגולה 16 ס״מ

מצרכים‭ ‬לתחתית‭:‬

10 עוגיות‭ ‬טבעוניות

3 כפות‭ ‬שמן‭ ‬קוקוס‭ ‬מומס

1 ‬כף‭ ‬סירופ‭ ‬אגבה

למוס‭:‬

1‭‬‮ ‬מיכל‭ ‬טופו‭ ‬מוצק‭ ‬FIRM‭ ‬‮ללא‭ ‬המים (943 גר׳)

2‬‮ ‬מארזי‭ ‬שוקולד‭ ‬מריר‭ ‬200‭ ‬ג‮’‬

2‭‬‮ ‬כפות‭ ‬קקאו

1‭‬‮ ‬כפית‭ ‬אספרסו‭ ‬טחון

1‭‬‮ ‬כפית‭ ‬תמצית‭ ‬וניל‭ ‬טהורה

1‬‮ ‬כף‭ ‬סירופ‭ ‬אגבה

אופן‭ ‬הכנה‭:‬

1. מרסקים‭ ‬את‭ ‬העוגיות‭ ‬בתוך‭ ‬מעבד‭ ‬מזון‭ ‬עד‭ ‬שמתקבלים‭ ‬פירורים‭.‬

2. מוסיפים‭ ‬את‭ ‬השמן‭ ‬קוקוס‭ ‬והרגבה‭ ‬ומערבבים‭ ‬היטב‭.‬

3. ‬יוצרים‭ ‬שכבת‭ ‬עוגיות‭ ‬בתוך‭ ‬תבנית‭ ‬המאפינס‭ ‬ומאדקים‭ ‬חזק‭. ‬מכניסים‭ ‬למקרר‭.‬

4. ‬מכניסים‭ ‬את‭ ‬הטופו‭ ‬לתוך‭ ‬בלנדר‭, ‬מוסיפים‭ ‬את‭ ‬האגבה‭ ‬והוניל‭ ‬ומפעילים‭ ‬את‭ ‬הבלנדר‭.‬

5. ‬בינתיים‭, ‬ממיסים‭ ‬את‭ ‬השוקולד‭, ‬הקקאו‭ ‬והאספרסו‭ ‬בשיטת‭ ‬בן‭-‬מארי‭.‬

6. ‬מעבירים‭ ‬את‭ ‬השוקולד‭ ‬לתוך‭ ‬הבלנדר‭ ‬ומפעילים‭.‬

* אפשר‭ ‬להשתמש‭ ‬גם‭ ‬במוט‭ ‬בלנדר‭, ‬עד‭ ‬שמתקבל‭ ‬מרקם‭ ‬אחיד‭ ‬וחלק‭.‬

7. ‬יוצקים‭ ‬את‭ ‬הקרם‭ ‬מעל‭ ‬העוגיות‭ ‬ומכניסים‭ ‬למקרר‭ ‬ל3‭-‬4‭ ‬שעות‭.‬

* אפשר‭ ‬גם‭ ‬להקפיא‭ ‬למשך‭ ‬שעה‭ ‬כדי‭ ‬לזרז‭ ‬את‭ ‬התהליך‭ ‬ולקבל‭ ‬מרקם‭ ‬של‭ ‬עוגת‭ ‬גלידה‭.‬

#עוגות