• הודליה כצמן

עוגת דבש, צימוקים ואגוזי מלך מקמח טף וקרם דבש


מצרכים‭ ‬לעוגה‭:‬

1 ‬כוס‭ ‬קמח‭ ‬טף

¾‭ ‬כוס‭ ‬קמח‭ ‬שקדים

½‭ ‬1‭ ‬כפית‭ ‬אבקת‭ ‬אפיה‭ ‬ללא‭ ‬אלומיניום

2 ‬ביצים

¾‭ ‬כוס‭ ‬תה‭ ‬פושר‭ ‬בטעם‭ ‬דבש‭ ‬ולימון

¼‭ ‬כוס‭ ‬יוגורט‭ ‬עיזים‭ ‬לא‭ ‬ממותק

5 כפות‭ ‬דבש‭ / ‬מייפל

1 ‬כפית‭ ‬קינמון‭ ‬טחון

¼‭ ‬כוס‭ ‬שמן‭ ‬זרעי‭ ‬ענבים‭ / ‬שמן‭ ‬זית

¼‭ ‬כוס‭ ‬צימוקים

¼‭ ‬כוס‭ ‬אגוזי‭ ‬מלך

לקרם‭ ‬דבש‭ ‬חלבי‭:‬

250 ‬גרם‭ ‬גבינת‭ ‬שמנת‭ ‬30%

3 ‬כפות‭ ‬שמן‭ ‬קוקוס‭ ‬מומס

1/3 כוס‭ ‬דבש

½‭ ‬כפית‭ ‬תמצית‭ ‬וניל

1 ‬כוס‭ ‬אבקת‭ ‬סוכר

לקרם‭ ‬דבש‭ ‬פרווה‭:‬

1 מיכל‭ ‬קרם‭ ‬קוקוס‭ ‬22%‭ ‬שומן

¼‭ ‬כוס‭ ‬דבש

½‭ ‬כפית‭ ‬תמצית‭ ‬וניל

אופן‭ ‬הכנת‭ ‬העוגה‭:‬

1. ‬טורפים‭ ‬את‭ ‬הביצים‭ ‬עם‭ ‬תה‭, ‬היוגורט‭, ‬הדבש‭ ‬והשמן‭.‬

2. בקערה‭ ‬נפרדת‭ ‬מערבבים‭ ‬את‭ ‬הקמחים‭, ‬אבקת‭ ‬האפיה‭ ‬והקינמון‭.‬

3. ‬מאחדים‭ ‬בין‭ ‬התערובות‭.‬

4. ‬מוסיפים‭ ‬את‭ ‬הצימוקים‭ ‬והאגוזים‭ ‬ומערבבים‭ ‬בעזרת‭ ‬כף‭.‬

5. ‬מעבירים‭ ‬לתבנית‭ ‬אינגליש‭ ‬קייק‭ ‬או‭ ‬תבנית‭ ‬עגולה‭ ‬בקוטר‭ ‬16-20‭ ‬ס"מ‭ ‬ואופים‭ ‬בתנור‭ ‬

‭ ‬שחומם‭ ‬מראש‭ ‬ל‭-‬180‭ ‬מעלות‭ ‬במשך‭ ‬35‭ ‬דקות‭ ‬או‭ ‬עד‭ ‬שקיסם‭ ‬יוצא‭ ‬לח‭ ‬עם‭ ‬פירורים‭.‬

אופן‭ ‬הכנת‭ ‬הקרם‭:‬

מערבבים‭ ‬את‭ ‬כל‭ ‬המצרכים‭ ‬ושומרים‭ ‬במקרר‭ ‬למשך‭ ‬שעה‭-‬שעתיים‭ ‬עד‭ ‬שהעוגה‭ ‬

מתקררת‭. ‬מקשטים‭ ‬ומגישים‭ ‬לשולחן‭ ‬החג‭.‬