• הודליה כצמן

הפרשת חלה ללידה קלה עם חלה מקמח כוסמין


שבוע 38 ואני מתכוננת ללידה. אז אחרי שכבר התחלתי לשתות תה פטל משבוע 35, והתחלתי ליטול שמן נר הלילה, עושה קפיצות על כדור פיזיו, הולכת על החול בים, עולה ויורדת כל היום במדרגות, אוכלת אננס טרי, דיברתי עם העובר שעות על גבי שעות, הלכתי למקווה, עכשיו נותר רק לעשות הפרשת חלה.

החלה שלי מורכבת מקמח כוסמין וכוסמין מלא, היא קצת פחות אוורירית מחלה רגילה אבל עדיין מאוד טעימה ואני נורא נהנית להכין אותה. גם בהריון הקודם הכנתי אותה וחילקתי לכל המשפחה :)

מצרכים ל-4 חלות:

1 קילו קמח כוסמין לבן

1/2 קילו קמח כוסמין מלא

1/2 קילו קמח חיטה

3 כפות שמרים יבשים

3 כפות משפר אפיה

12 כפות סוכר קנים אורגני

2 כפיות מלח

4 כוסות מים

1 וחצי כוסות שמן זית

4 חלמונים מביצים אורגניות

אופן הכנה:

1. מנפים את הקמחים לתוך קערה גדולה.

2. מוסיפים את השמרים והמשפר אפיה.

3. מוסיפים את הסוכר.

4. מוסיפים את המלח.

5. מוסיפים את המים.

6. מוסיפים את השמן זית.

7. מוסיפים את חלמונים.

8. מערבבים את כל המצרכים.

9. לשים בידיים במשך 10 דקות. ניתן להיעזר גם במיקסר.

10. מתפיחים את הבצק במקום לח וחמים במשך שעה-שעה וחצי.

11. מפרישים את החלה.

12. קולעים חלות ומניחים על משטח אפיה.

13. מתפיחים שוב במשך 20 דקות במקום חם ולח.

14. מברישים בביצה, מפזרים שומשום, צ׳יה וגרעיני חמניה.

15. אופים במשך 25-35 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.

#לחם