• הודליה כצמן

קנולי איטלקי אפוי מקמח כוסמין עם קרם מסקרפונה


מצרכים:

2 כוסות קמח כוסמין מלא

100 מ״ל שמן זית או שמן קוקוס מומס

6 כפות ריוויון או יוגורט

¼ כוס סוכר קוקוס

¼ כוס סירופ אגבה או מייפל (או סך הכל ½ כוס סוכר)

אופציה: 20 מ״ל יין אדום

1 כפית קינמון

1 כפית תמצית וניל

לקרם מסקרפונה:

1 מיכל קרם מסקרפונה 250 גרם

1 כפית תמצית וניל

3 כפות סירופ אגבה או מייפל

אופן הכנה:

1. מכניסים את כל המרכיבים של הבצק לתוך מעבד מזון ומפעילים עד שמתקבל בצק. אם הוא נורא דביק ניתן להוסיף עוד קצת קמח.

2. מכניסים את הבצק למקרר למשך 30 דקות עד שהוא מתקשה מעט.

3. מעבירים למשטח מקומח, משטחים לעובי של1 ס״מ, קורצים עיגולים בעזרת כוס.

4. מגלגלים את הבצק על קונוסים לאפיה ומסדרים על תבנית אפיה עם מרווחים ממש קטנים.

5. אופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות במשך 10-15 דקות או עד שהקנולי מזהיבים.

6. מערבבים בתוך קערה את כל המצרכים של הקרם מסקרפונה ובעזרת שק זילוף ממלאים את הקנולי בקרם, מקשטים מעל עם שוקולד צ׳יפס ואבקת סוכר.