• הודליה כצמן

בליני (בלינצ׳ס) מקמח שיפון וקמח מלא


השבוע הרוסי בBake-Care ממשיך, והפעם הבאתי משהו מהבית, מהמסורת הרוסית, בליני שסבתא ואמא שלי תמיד מכינות, רק שלקחתי את המתכון ושדרגתי אותו מהבחינה בריאותית, הפכתי את הקמח לקמח שיפון וזאת התוצאה. הבן שלי פשוט מטורף על הבליני האלה.

מצרכים:

1 וחצי כוסות חלב דל לקטוז / חלב אגוזים

2 ביצים אורגניות

1/2 כוס קמח שיפון

1/2 כוס קמח חיטה מלאה

2 כפות סירופ לתת אורז / מייפל

2 כפות שמן זית איכותי

2 כפות מים

אופן הכנה:

1. טורפים את הביצים, ומוסיפים את החלב.

2. מוסיפים את הקמח תוך כדי בחישה.

3. מוסיפים את השמן, המים והסירופ.

4. מרססים מחבת בשמן זית או כל שמן בריא אחר, ומחממים היטב.

5. שופכים כ-1/2 כף יציקה של הבלילה למרכז המחבת, וממלאים את כל השטח.

6. ממתינים כחצי דרה עד שרואים שהשוליים מזהיבים, והופכים את הבלין, מטגנים את הצד השני.

7. עורמים על צלחת. אוכלים בריא, ונהנים ;)

#עלהמחבת