• הודליה כצמן

עוגת בלינצ׳ס קמח מלא עם ריקוטה ושוקולד לבן


מצרכים לבלינצ'ס:

4 ביצים אורגניות

2 כוסות קרם קוקוס אורגני 17%

2 כוסות תה בטעם וניל / מים

קורט מלח

4 כוסות קמח חיטה מלאה

4 כפות שמן זרעי ענבים

2 כפות סירופ קוקוס

* לטיגון: שמן קוקוס

מצרכים למילוי:

1 גביע (250 גר') גבינת ריקוטה

2 כפות סירופ קוקוס או אגבה

100 גרם שוקולד לבן אורגני

אופן הכנה:

1. טורפים את הביצים, הקרם קוקוס, המים, הסירופ והשמן.

2. מוסיפים את הקמח והמלח ומערבבים היטב. מניחים את התערובת בצד ל-10 דקות.

3. משמנים מחבת קרפים ומחממים היטב. ברגע שהמחבת חמה, יוצקים את הבצק במרכז המחבת (1/2-3/4 מצקת), ומכסים את כל שטחה בבלילת הבלינצ'ס.

4. מטגנים על אש נמוכה-בינונית עד שהקצוות משחימים מעט, והופכים את הבלינצ'ס.

5. מטגנים כחצי דקה, מורידים מהמחבת ועורמים את הבלינצ'ס אחד על השני.

6. בקערה נפרדת מערבבים את הריקוטה והסירופ ומניחים בצד.

7. ממיסים את השוקולד הלבן, ומתחילים לבנות את העוגה: מניחים בלינצ'ס בתוך תבנית אפיה, מורחים שכבת ריקוטה ומכסים עם בלינצ'ס נוסף. מורחים שכבת שוקולד ומכסים. פעם שכבת ריקוטה ופעם שכבת שוקולד לבן.

8. מחממים תנור ל-170 מעלות, ואופים את העוגה כ-10-15 דקות עד שהריקוטה מתקשה מעט והבלינצ'סים מזהיבים.

9. מוציאים מהתנור ומגישים חם חם.

#גבינה #עלהמחבת