• הודליה כצמן

עוגת דלעת וקרם קוקוס


מצרכים לעוגה:

430 גר׳ פירה דלעת מבושלת / על אדים

½ כוס סוכר קוקוס

¼ כוס סירופ קוקוס

4 ביצי חופש אורגניות

2 כוסות קמח כוסמין מלא

½ כוס קמח טף

(או ½ 2 כוסות קמח כוסמין מלא)

170 גרם שמן קוקוס מומס

1 גביע יוגורט עיזים או יוגורט לבן נקי (1/2 כוס)

1 כף תמצית וניל טהורה

3 כפיות אבקת אפיה ללא אלומיניום

2 כפיות קינמון טחון

½ כוס אגוזי מלך קצוצים גס

למתכון היותר פשוט: ניתן להחליף את הקמח בכל קמח פשוט אחר, במקום הסוכר קוקוס והסירופ קוקוס אפשר להשתמש ב1 כוס סוכר רגיל, ובמקום השמן קווס ניתן להשתמש בחמאה או שמן בריא.

מצרכים לקרם קוקוס דבש:

2 פחיות קרם קוקוס 22% שומן – לאחסן במקרר כ-72 שעות לפני השימוש

¼ כוס דבש נוזלי

½ 1 כפיות קינמון טחון

2 כפיות תמצית וניל טהורה

* ניתן להוסיף ½ כוס אבקת סוכר

לקישוט:

קינמון

אגוזי מלך

אופן הכנה:

1. טורפים את הביצים.

2. מוסיפים את הסירופ קוקוס, השמן קוקוס, הוניל והיוגורט ומערבבים.

3. בקערה נפרדת מערבבים את הקמחים עם אבקת האפיה והקינמון.

4. מעבירים את התערובת היבשה לתוך הרטובה ומאחדים. מוסיפים את האגוזים.

5. מוסיפים את הדלעת ומערבבים היטב.

6. משמנים תבנית אפיה עגולה בקוטר 20 ס״מ ומעבירים לתוכה את הבלילה.

7. אופים את העוגה בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 25-30 דקות או עד שקיסם יוצא לח עם פירורים.

8. מקררים את העוגה ומכינים את הקרם קוקוס: מערבבים את כל המרכיבים של הקרם ושומרים במקרר במשך שעה לפני השימוש.

9. פורסים את העוגה לרוחב ומניחים ½ מכמות הקרם מעל השכבה הראשונה, מניחים את השכבה השניה מעל ומורחים שוב את הקרם קוקוס. מקשטים עם קינמון ואגוזים.

#עוגות

166 views