• הודליה כצמן

עוגת אילסרים (אגוזי לוז) עם עולש ושוקולד מריר ללא גלוטן


מצרכים:

300 גרם שוקולד מריר 70%

300 גרם שמן קוקוס מומס

1 כוס סירופ יאקון / אגבה / מייפל / לתת אורז

1 כוס קמח אגוזי לוז (או אגוזי לוז טחונים)

1 כוס קמח שקדים

1/3 כוס משקה עולש / קפה טחון (1/3 כוס מים + 3 כפיות אבקה)

2/3 כוס קקאו אורגני

1/3 כוס משקה שקדים / קוקוס

8 חלמונים

8 חלבונים

1 כפית תמצית וניל

1 כפית קינמון טחון

½ כפית אניס טחון

לקרם קוקוס שוקולד:

2 פחיות קרם קוקוס 22% שומן (מאחסנים במקרר כ-48 שעות לפני השימוש. עדיף יותר)

1 כפית תמצית וניל

100 גרם שוקולד מריר 70%

אופן הכנה:

  1. מערבבים את הקמחים עם הקקאו, הקינמון והאניס.

  2. בתוך סיר בן מאיר ממיסים את השוקולד המריר עם שמן הקוקוס והוניל.

  3. יוצרים חור בתוך תערובת הקמחים ויוצקים פנימה את השוקולד החם. מערבבים.

  4. מוסיפים את הסירופ, משקה העולש / הקפה ואת החלמונים. מערבבים היטב.

  5. בינתיים בתוך קערת מיקסר מקציפים את החלבונים במשך כ-15 דקות על מהירות גבוהה עד לקבלת קצף לבן יציב.

  6. מקפלים מחצית מכמות הקצף לתוך תערובת השוקולד ומאחדים בעדינות.

  7. ממשיכים לאחד את שאר הקצף עם השוקולד בעזרת תנועות קיפול עדינות עד לקבלת בלילה תפוחה ואחידה.

  8. משמנים ומקמחים 3 תבניות עגולות בקוטר 16 ס״מ, ומחלקים ביניהן את בלילת השוקולד.

  9. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-160 מעלות ואופים במשך 20-25 דקות או עד שקיסם יוצא יבש עם פירורים.

  10. מכינים את קרם השוקולד: פותחים את הפחיות ומשתמשים אך ורק בקרם הסמיך. מעבירים את הקרם לתוך קערה, ממיסים את השוקולד המריר בשיטת בן מארי, ומאחדים עם קרם הקוקוס. מוסיפים את הוניל, מערבבים ומאחסנים במקרר למשך 4-6 שעות.

  11. מרכיבים את העוגה: מניחים את השכבה הראשונה על גבי משטח, מורחים מעל קרם קוקוס, מניחים שכבה נוספת, מורחים שוב עם קרם, ומניחים את השכבה האחרונה ומורחים גם אותה עם קרם. מקשטים עם סוכריות ושוקולדים.

#שוקולד