• הודליה כצמן

עוגת שוקולד תפוז מפתיעה מקמח כוסמין


מצרכים:

200 גרם קמח כוסמין

1 כפית אבקת אפיה ללא אלומיניום 1/4 כוס סירופ אגבה / מייפל 50 גרם אבקת קקאו אורגנית 4 ביצי חופש אורגניות 100 מ״ל שמן שזרעי ענבים או בוטנים גריזה מ-2 תפוזים מיץ מ-1 תפוז 1 כפית קינמון טחון 1 כפית תמצית וניל קרם קוקוס שוקולד: 2 יח׳ קרם קוקוס 22% (לשמור 24 שעות במקרר לפני השימוש) 2 כפות אבקת סוכר קוקוס / אבקת סוכר 1 כפית תמצית וניל 150 גרם שוקולד מריר מומס

אופן הכנה:

1. מכינים את העוגה: מערבבים את הקמח, אבקת האפיה, הקינמון והקקאו ומניחים בצד.

2. בקערה נפרדת טורפים את הביצים ומוסיפים בהדרגה את הסירופ אגבה, השמן, הוניל, גרידת הלימון והמיץ לימון ומערבבים היטב.

3. מאחדים את התערובת היבשה עם הרטובה ומערבבים לבלילה חלקה.

4. משמנים תבנית אפיה בקוטר 20 ס״מ ויוצקים לתוכה את הבלילה.

5. אופים את

העוגה בחום של 175 מעלות במשך 20 דקות או עד שהעוגה תופחת וקיסם שננעץ במרכזה יוצא יבש ים פירורים.

6. מכינים את הקרם: מעבירים את כל המרכיבים לקערה בינונית ומערבבים היטב. מאחסנים במקרר במשך שעה עד שהעוגה מתקררת. לאחר שעה פורסים את העוגה לרוחב ומורחים את הקרם בין השכבות. מקשטים מעל עם קרם, שוקולד, סוכריות ועוגיות.

#עוגות