• הודליה כצמן

אולדושקי של סבתא ליזה


אין על האוכל הביתי והמסורתי שלנו. מה שלא יגידו, הארוחות הכי שוות הן תמיד בבית!

ובטח ובטח בחודש שמיני כשאין לי כוח לכלום, אמא שלי (ליזה) מפנקת בארוחות בוקר טעימות. מה עוד אפשר לבקש בחודש שמיני?!

מאז שעילי נולד, היא הפכה רשמית ל״סבתא ליזה״ :) רק קשה קצת להגיע עד אליה עם העגלה בבוקר, אבל האולדושקי שלה שווים את המאמץ!

קבלו את המתכון המקורי:

מצרכים:

גביע קוטג׳ 250 ג׳

2 ביצים אורגניות

1 כוס רוויון

קורט מלח

כף סוכר קוקוס

3/4 כוס קמח כוסמין לבן

1 כפית אבקת אפיה

אופן הכנה:

1. הכי מומלץ להכין את הבלילה בערב לפני ולשמור אותה במקרר עד הבוקר. אבל אם אין ברירה, אז לפחות לתת לה לעמוד בצד / במקרר לחצי שעה-שעה.

2. משמנים מחבת בעזרת שמן קוקוס ומחממים היטב.

3. יוצקים כף מהבלילה / כמה כפות (תלוי בגודל המחבת שלכם), ומטגנים במשך דקה - שתיים, עד שהן מזהיבות בחלק התחתון, ובצדדים נוצר קרום עדין. הופכים ומטגנים במשך דקה נוספת.

4. עורמים את האולדושקי אחד על השני. מגישים חם.

* אני הכי אוהבת אותם עם סירופ מייפל מעל, ואפרסק פרוס.

#עלהמחבת