• הודליה כצמן

מרנג או נשיקה טבעונית


מצרכים:

125‬ מ"ל‭ ‬מי‭ ‬חומוס‭ ‬(מתוך‭ ‬קופסת‭ ‬שימורים)

200‭‬ גר‮'‬‭ ‬סוכר‭ ‬קנים‭ ‬אורגני טחון -‭ ‬קצת‭ ‬פחות‭ ‬מכוס‭ 1 ‬

1/8‭‬ כוס‭ ‬סוכר‭ ‬קנים‭ ‬אורגני - לא טחון

2‭‬ כפיות‭ ‬תמצית‭ ‬וניל‭ ‬טהורה

4 ‬כפות‭ ‬קורנפלור‭ ‬או‭ ‬קרם‭ ‬טרטר

1 ‬וחצי‭ ‬כף‭ ‬מיץ‭ ‬לימון

אופן‭ ‬הכנה‭:‬

1. מעבירים‭ ‬את‭ ‬המי‭ ‬חומוס‭ ‬לתוך‭ ‬קערת‭ ‬מיקסר‭.‬

2. ‬טוחנים‭ ‬את‭ ‬הסוכר‭ ‬קנים‭ ‬במטחנת‭ ‬אגוזים‭ ‬בכמה‭ ‬פולסים‭ ‬קצרים‭ ‬עד‭ ‬שמתקבלת‭ ‬אבקה‭ ‬לבנה‭. ‬ומוסיפים‭ ‬למי‭ ‬החומוס‭. ‬מוסיפים‭ ‬את‭ ‬הסוכר‭ ‬קנים‭ ‬הלא‭ ‬טחון‭, ‬ומפעילים‭ ‬את‭ ‬המיקסר‭ ‬על‭ ‬מהירות‭ ‬הכי‭ ‬גבוהה‭, ‬בערך‭ ‬ל‭-‬15‭ ‬דקות‭, ‬עד‭ ‬שמתקבל‭ ‬קצף‭ ‬לבן‭, ‬תפוח‭ ‬ויציב‭. ‬מעבירים‭ ‬אצבע‭ ‬בתוך‭ ‬הקצף‭, ‬ואם‭ ‬הוא‭ ‬חוזר‭ ‬לצורה‭ ‬שלו‭, ‬אז‭ ‬יש‭ ‬צורך‭ ‬להמשיך‭ ‬להקציף‭ ‬עד‭ ‬שהוא‭ ‬יהיה‭ ‬יציב‭ ‬לגמרי‭. ‬

3. ‬מוסיפים‭ ‬את‭ ‬התמצית‭ ‬וניל‭, ‬הקורנפלור‭ ‬והלימון‭ ‬ומקציפים‭ ‬למשך‭ ‬דקה‭ ‬שתיים‭ ‬נוספות‭, ‬רק‭ ‬לאיחוד‭ ‬מלא‭.‬

4. ‬ממלאים‭ ‬שק‭ ‬זילוף‭, ‬ויוצרים‭ ‬צורות‭ ‬של‭ ‬נשיקות‭ ‬על‭ ‬תבנית‭ ‬מרופדת‭ ‬בנייר‭ ‬אפיה‭. ‬יש‭ ‬להשאיר‭ ‬רווח‭ ‬של‭ ‬1‭ ‬ס"מ‭ ‬לפחות‭ ‬ביניהם‭. ‬

5. ‬מכניסים‭ ‬לתנור‭ ‬שחומם‭ ‬מראש‭ ‬על‭ ‬טורבו‭ ‬ל‭-‬70-80‭ ‬מעלות‭, ‬ואופים‭ ‬במשך‭ ‬שעתיים‭. ‬חשוב‭ ‬להקפיד‭ ‬להכניס‭ ‬רק‭ ‬תבנית‭ ‬אחת‭, ‬ולא‭ ‬שתיים‭ ‬בבת‭ ‬אחת‭, ‬למרכז‭ ‬את‭ ‬התבנית‭ ‬בגובה‭ ‬התנור‭, ‬ולאפות‭ ‬על‭ ‬מצב‭ ‬טורבו‭ ‬עליון‭ ‬ותחתון‭. ‬

6. ‬את‭ ‬הנגלה‭ ‬הבאה‭ ‬יש‭ ‬לשמור‭ ‬במקרר‭, ‬אבל‭ ‬חשוב‭ ‬מאוד‭ ‬להקציף‭ ‬אותה‭ ‬שוב‭ ‬במשך‭ ‬כמה‭ ‬דקות‭ ‬לפני‭ ‬האפיה‭, ‬כדי‭ ‬שיתקבל‭ ‬קצף‭ ‬בהיר‭ ‬ותפוח‭, ‬אחרת‭ ‬הנשיקות‭ ‬ישתטחו‭ ‬ויאבדו‭ ‬צורה‭ ‬בתנור‭.‬


24 views