• הודליה כצמן

עוגת שוקולד ומולסה, מקמח בוטנים


מצרכים‭ ‬לתבנית‭ ‬אינגליש‭ ‬קייק‭:‬

2 ‬כוסות‭ ‬קמח‭ ‬בוטנים

1 ‬כוס‭ ‬מולסה‭ ‬אורגנית

1/4 ‬כוס‭ ‬סוכר‭ ‬קנים

1/2 ‬כוס‭ ‬קקאו‭ ‬אורגני

1 כפית‭ ‬תמצית‭ ‬וניל‭ ‬טהורה

3‭ ‬1‭/‬2‭‬ כפיות‭ ‬אבקת‭ ‬אפיה‭ ‬ללא‭ ‬אלומיניום

3 ‬ביצים

1/2 ‬כוס‭ ‬שמן‭ ‬בוטנים‭ / ‬זרעי‭ ‬ענבים

4 ‬כפות‭ ‬חמאת‭ ‬בוטנים

1 כוס‭ ‬משקה‭ ‬שקדים‭ / ‬קשיו

תוספות:

‭* ‬אופציה‭: ‬1‭/‬4‭ ‬כוס‭ ‬בוטנים‭ ‬קצוצים

‭* ‬אופציה‭: ‬1‭/‬4‭ ‬כוס‭ ‬שוקולד‭ ‬צ'יפס

אופן‭ ‬הכנה‭:‬

1. ‬טורפים‭ ‬את‭ ‬הביצים‭.‬

2. מוסיפים‭ ‬את‭ ‬המולסה‭, ‬הוניל‭, ‬השמן‭, ‬חמאת‭ ‬הבוטנים‭ ‬והמשקה‭ ‬שקדים‭ ‬ומערבבים‭.‬

3. ‬בקערה‭ ‬נפרדת‭ ‬מערבבים‭ ‬את‭ ‬הקמח‭, ‬הסוכר‭, ‬הקקאו‭ ‬ואבקת‭ ‬האפיה‭.‬

4. ‬מאחדים‭ ‬את‭ ‬התערובת‭ ‬הרטובה‭ ‬והיבשה‭.‬

5. ‬מוסיפים‭ ‬בוטנים‭ ‬ושוקולד‭ ‬צ'יפס‭ ‬ומערבבים‭.‬

6. משמנים‭ ‬תבנית‭ ‬אינגליש‭ ‬קייק‭ ‬ומעבירים‭ ‬לתוכה‭ ‬את‭ ‬הבלילה‭.‬

7. אופים‭ ‬בתנור‭ ‬שחומם‭ ‬מראש‭ ‬ל‭-‬170‭ ‬מעלות‭ ‬במשך‭ ‬20‭-‬25‭ ‬דקות‭ ‬או‭ ‬עד‭ ‬שקיסם‭ ‬יוצא‭ ‬לח‭ ‬עם‭ ‬פירורים‭.‬