• הודליה כצמן

Matzazok עוגת ה״מצצוק״ של הדודה רימה


העוגה הזאת מככבת על שולחן החג שלנו בכל שנה מאז שאני מכירה את בעלי. דודה רימה (דודה של בעלי), אשר חיה בבלורוס, בכל פסח היא פה. וככה בשביל לפנק אותנו, היא המציאה עוגה מיוחדת ממצות ואפילו נתנה לה שם: ״מצצוק״. החלק המפתיע זה שהיא שילבה בעוגה רכיב רוסי: ה״סגושונקה״ (חלב מלא מרוכז), שזה בעצם ריבת חלב, רק לפני החימום שלה. כלומר, אם מכניסים את הסגושונקה לסיר עם מים ואופים על האש, נקבל ריבת חלב. לכן גם הצבע שלה הוא לבן-צהבהב.

בגלל שכולם אוהבים את העוגה הזאת והשנה דודה רימה לא מגיעה, החלטתי להכין את המצצוק רק בגרסה טיפה יותר בריאה (אם יש דבר כזה בכלל). היא קלה ומהירה להכנה, ואין צורך באפיה.

רכיבים:

1/2 כוס שמן קוקוס מומס (במקור זו הייתה חמאה)

1 כפית תמצית וניל טהורה

1 פחית חלב מלא מרוכז / 400 ג׳ ריבת חלב

7-8 מצות בקמח שיפון / כוסמין

1/2 כוס תערובת אגוזי מלך, לוז, פקאן ושקדים (קלויים במשך 1-2 דקות בטוסטר אובן)

1/4 כוס צימוקים

אופן הכנה:

1. מערבבים את השמן קוקוס המומס עם הוניל וחלב המרוכז.

2. בקערה נפרדת, מרסקים את המצות לחתיכות קטנות, אפשר פשוט למחוץ אותן עם הידיים (שיתקבלו גם פירורים וגם חתיכות).

3. מוסיפים את האגוזים הקלויים והצימוקים, ושופכים מעל את תערובת הקוקוס והחלב המרוכז.

4. מערבבים היטב, עד שכל המצות עטופות בתערובת החלב. מעבירים לכלי הגשה, מוחצים היטב, ומכניסים למקרר למשך שעתיים-שלוש.

*המצות יספגו את הלחות ויהפכו לרכות לאכילה.

שיהיה פסח כשר, בריא וטעים! אשמח לשמוע בתגובות למטה איך היה :)

#חגים #עוגות #ריבתחלב #מצה

136 views