• הודליה כצמן

עוגת קיווי ויוגורט אישית


מצרכים:

1 כוס קמח שקדים

1 1/4 כוסות קמח כוסמין מלא

2 1/2 כפיות אבקת אפיה ללא אלומיניום

1 גביע יוגורט עזים בטעם קיווי (1/2 כוס)

3 קיווי - מעוכים לפירה

גרידה מ-1 לימון

1/2 כוס סוכר קנים אורגני

4 ביצים אורגניות

1 כפית תמצית וניל טהורה

1/2 כוס שמן זרעי ענבים

לסירופ קיווי לימון:

מיץ מ-1 קיווי סחוט

1/2 לימון סחוט

1 כפית סוכר קנים אורגני

אופן הכנה:

1. מערבבים את הקמחים עם אבקת האפיה והסוכר.

2. בקערה נפרדת טורפים את הביצים עם היוגורט, הקיווי, גרידת הלימון והוניל.

3. מעבירים את התערובת הרטובה לתוך היבשה תוך כדי ערבוב.

4. מוסיפים את השמן ומערבבים רק עד לאיחוד. לא לערבב יותר מדי!

5. משמנים תבנית עוגה ומעבירים את הבלילה פנימה:

אפשרות א: 2 תבניות אינגלית קייק

אפשרות ב: תבנית עגולה בקוטר 20 ס״מ

אפשרות ג: תבניות מאפינס

6. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך:

20-30 דקות תבנית אינגליש קייק.

40-50 דקות בתבנית עגולה.

15-18 דקות בתבניות מאפינס.

7. בינתיים מרתיחים את החומרים לסירופ. וברגע שהעוגה יוצאת מהתנור מכסים אותה בסירופ.

* העוגה טעימה גם חמה וגם קרה. מכיוון שזאת עוגה קיצית עם פירות טרופיים אני מעדיפה אותה קרה אחרי ששהתה במקרר.

#עוגות