• הודליה כצמן

עוגת קטו שוקולד ללא גלוטן לפסח עם קמח שקדים וקרם קוקוס ומסקרפונה

Updated: Apr 22



מצרכים לעוגה:

2 כוסות קמח שקדים

2/3 אבקת קקאו אורגני

1 כוס סוכר קוקוס

2 ביצים

1/2 כוס שמן קוקוס מומס (או כל שמן אחר שיש בבית)

2 כפיות תמצית וניל

1 כפית אבקת אפייה ללא אלומיניום

* שימו לב: העוגה יוצאת נמוכה

אם אתם חושבים להרכיב עוגה מ3-4 שכבות - תכפילו את הכמות

מצרכים לקרם מסקרפונה:

1 פחית קרם קוקוס 22% שומן (להשהות 4 ימים במקרר לפני השימוש)

1 גביע קרם מסקרפונה וניל מוכן למילוי

1 כף קקאו אורגני

1 כף סירופ אגבה / מייפל

2 כפות אבקת סוכר / קורנפלור

* הקוקוס נמס מאוד מהר לכן יש לשים לב שהקרם ישאר במקרר עד לשימוש.


אופן הכנה:

1. מערבבים את קמח השקדים עם אבקת הקקאו, הסוכר ואבקת האפייה.

2. מוסיפים את הביצים, השמן והוניל ומערבבים לבלילה חלקה ואוורירית.

3. משמנים תבנית עגולה בקוטר 16-20 ס״מ ומעבירים לתוכה את התערובת.

4. אופים בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות במשך 20-25 דקות או עד שקיסם יוצא לח עם פירורים.

5. בינתיים מכינים את הקרם: פותחים את הפחית בעדינות ומשתמשים רק בקרם הסמיך.

6. מעבירים רק את הקרם הסמיך לקערת מיקסר ומפעילים למשך 3 דקות.

7. מוסיפים את שאר המצרכים וטורפים לקרם חלק. מאחסנים במקרר.

8. מרכיבים את העוגה: פורסים את העוגה לרוחב ומורחים את הקרם, מכסים עם שכבה נוספת ומעל מקשטים עם קרם.

* יכול להיות שישאר לכם קרם - אז תנצלו אותו. תכינו קינוחי כוסות אישיים עם בננה ועוגיות :)




#שוקולד #עוגות #פסח #ללאגלוטן