• הודליה כצמן

עוגת פירורים וריבה הונגרית


מצרכים:

1/2 כוס חמאה רכה / שמן קוקוס

1 ביצה אורגנית

1/4 כוס סוכר קנים אורגני

2 ו-1/2 כוסות קמח כוסמין לבן

2 כפיות אבקת אפיה ללא אלומיניום

1 כפית קינמון טחון

2 כפות שמן אגוזי מלך או זרעי ענבים

1 כפית תמצית וניל

1 ו-1/4 כוסות ריבת משמשים / אפרסקים / תותים ביתית

אופן הכנה:

1. בתוך קערת מיקסר מערבבים את השמן קוקוס או החמאה עם הסוכר קנים.

2. שוברים פנימה את הביצים, השמן והתמצית וניל וממשיכים לערבל.

3. מוסיפים 2 כוסות קמח, קינמון ואבקת אפיה ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד.

4. משמנים ומקמחים תבנית אפיה מרובעת 20 ס״מ ומחלקים את הבצק לחצי.

5. מפזרים חצי מהבלילה בתוך התבנית, ויוצרים חורים בעזרת מזלג.

6. מורחים מעל שכבת ריבה.

7. כעת משתמשים ב-1/2 כוס הקמח שנשארה: את הבצק מערבבים יחד עם הקמח בתוך הידיים ויוצרים פירורים. מפזרים את הפירורים מעל הריבה.

8. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 20 דקות עד להזהבה.

9. מקשטים עם אבקת סוכר קוקוס מעל.

#עוגות