• הודליה כצמן

לחם שיפון וחיטה מלאה עם דבש ותפוחים


מצרכים‭ ‬ל‭-‬2‭ ‬כיכרות‭ ‬לחם‭:‬

2 כוסות‭ ‬חלב‭ ‬דל‭ ‬לקטוז

2 כפות‭ ‬שמן‭ ‬קנולה‭ ‬אורגני‭ ‬של‭ ‬‭ ‬Nutrazen

2 כפות‭ ‬דבש‭ ‬או‭ ‬סירופ‭ ‬קוקוס‭ ‬של‭ ‬‭ ‬Nutrazen

1 ‬כפית‭ ‬מלח

1/2‬ כוס‭ ‬מים‭ ‬פושרים

½1‭ ‬ כפיות‭ ‬שמרים‭ ‬יבשים

4‬ כוסות‭ ‬קמח‭ ‬שיפון‭ ‬מלא

½1‭ ‬ כוסות‭ ‬קמח‭ ‬קיטה‭ ‬מלאה

1/4‬ כוס‭ ‬אגוזי‭ ‬מלך

2 ‬תפוחי‭ ‬גרנד‭ ‬סמיט‭ ‬חתוכים‭ ‬לקוביות‭ ‬קטנות

‭*‬להברשה: ביצה‭ ‬אורגנית

אופן‭ ‬הכנה‭:‬

1. ‬מרתיחים‭ ‬את‭ ‬החלב, השמן, המלח‭ ‬והדבש‭ / ‬סירופ‭ ‬תוך‭ ‬כדי‭ ‬ערבוב‭.‬ סוגרים‭ ‬את‭ ‬האש‭ ‬ונותנים‭ ‬לתערובת‭ ‬להתקרר‭.‬

2. מערבבים‭ ‬את‭ ‬השמרים‭ ‬בתוך‭ ‬המים‭ ‬ומניחים‭ ‬בצד‭ ‬למשך‭ ‬5‭ ‬דקות‭.‬‭‬

3. מעבירים‭ ‬את‭ ‬תערובת‭ ‬החלב‭ ‬לקערת‭ ‬מיקסר‭ ‬ומאחדים‭ ‬עם‭ ‬השמנים‭.‬

4. מוסיפים‭ ‬את‭ ‬קמח‭ ‬השיפון‭ ‬ומערבלים‭ ‬היטב‭. ‬

5. מכסים‭ ‬את‭ ‬הבצק‭ ‬בניילון‭ ‬נצמד‭ ‬ומגבת‭ ‬מעל‭ ‬ומניחים‭ ‬במקום‭ ‬לח‭ ‬וחם‭ ‬למשך‭ ‬שעה‭ ‬לפחות, עד‭ ‬שיכפיל‭ ‬את‭ ‬עצמו‭.‬

6. מוסיפים‭ ‬לבצק‭ ‬את‭ ‬קמחה‭ ‬חיטה‭ ‬המלאה‭ ‬ומפעילים‭ ‬שוב‭ ‬את‭ ‬המיקסר‭ ‬ונותנים‭ ‬לו‭ ‬ללוש‭ ‬טוב‭-‬טוב‭ ‬את‭ ‬הבצק‭.‬

7. מוסיפים‭ ‬את‭ ‬האגוזים‭ ‬והתפוחים‭ ‬ומערבבים‭ ‬בעזרת‭ ‬כף‭ ‬עץ‭.‬

8. מחלקים‭ ‬את‭ ‬הבצק‭ ‬ל‭-‬2‭ ‬תבניות‭ ‬לחם‭ ‬עגולות, מכסים‭ ‬עם‭ ‬ניילון‭ ‬נצמד‭ ‬ומגבת‭ ‬ומניחים‭ ‬שוב במקום‭ ‬לח‭ ‬וחם‭ ‬למשך‭ ‬שעה‭ ‬נוספת‭.‬

9. ברגע‭ ‬שהבצק‭ ‬תפח‭ ‬מברישים‭ ‬עם‭ ‬ביצה‭ ‬וניתן‭ ‬לפזר‭ ‬מעל‭ ‬אגוזי‭ ‬מלך‭, ‬צ'יה‭, ‬גרעיני‭ ‬חמניה‭ ‬וכו‮'‬‭.‬

10. מכניסים‭ ‬את‭ ‬התבניות‭ ‬לתנור‭ ‬שחומם‭ ‬מראש‭ ‬ל‭- ‬230‭ ‬מעלות‭ ‬ואופים‭ ‬במשך‭ ‬15‭ ‬דקות‭.‬

11. מורידים‭ ‬את‭ ‬החום‭ ‬ל‭-‬176‭ ‬מעלות‭ ‬ואופים‭ ‬במשך‭ ‬25-30‭ ‬דקות‭ ‬נוספות‭ ‬עד‭ ‬שהלחם‭ ‬משחים‭.‬

12. מוציאים‭ ‬את‭ ‬התבניות‭ ‬מהתנור‭ ‬ונותנים‭ ‬ללחם‭ ‬להתקרר‭ ‬היטב‭ ‬לפני‭ ‬שפורסים‭ ‬אותו‭.‬

#לחם #שיפון #דבש #חגים