• הודליה כצמן

7 פנקייקים בריאים לפסח


1. פנקייקס סלק, מקמח קינואה וקמח מצה

2 סלקים בינוניים (שיספיק ל-1/2 כוס סלק קצוץ. אני השתמשתי בסלק בוואקום. אבל תמיד אפשר לבשל לבד)

1/2 כוס קמח קינואה

1 כוס קמח מצה

2 כפיות אבקת אפיה ללא אלומיניום

1 כפית סודה לשתיה

1/2 כוס חלב שקדים / אגוזי לוז

3 כפות שמן קוקוס מומס

2 ביצים אורגניות

1 גביע יוגורט עזים / או כל יוגורט אחר לטעמכם (שימו לב, שאם היוגורט מתוק, אין צורך להוסיף ממתיק)

* אפשר להוסיף 1/8 כוס סירופ אגבה / סוכר קנים טבעי

* אני העדפתי את הגירסה ללא סוכר בכלל

אופן הכנה:

1. מכניסים את הסלק לתוך מעבד מזון ומפעילים במשך דקה שתיים, שיהיה קצוץ, אבל לא יותר מדי.

2. בקערה בינונית, מערבבים את הקמחים, אבקת האפיה והסודה, ומניחים בצד.

3. בקערה נפרדת, טורפים מאט את הביצה, מוסיפים את החלב שקדים, היוגורט והשמן קוקוס (שלא יהיה חם).

4. מאחדים את החומרים היבשים והרטובים, ומוסיפים את הסלק.

5. מחממים מחבת משומן במאט שמן קוקוס, וברגע שהמחבת חם, יוצקים את הבלילה. מטגנים בערך דקה, עד שהקצוות מוכנים, והופכים. מטגנים חצי דקה נוספת, ועורמים את הפנקייקס אחד על השני על הצלחת.

לעמוד המתכון כנסו ללינק.

2. פנקייק שוקולד מקמח קוקוס ללא גלוטן

מצרכים:

2 בננות בשלות מעוכות (אני משתמשת במזלג)

4 ביצים

2 כפות חלב קוקוס או משקה שקדים

2 כפיות סירופ מייפל

2 כפות ממרח שקדים

1/2 כפית אבקת אפיה

4 כפות קמח קוקוס

2 כפות + 2 כפיות קקאו

לריבה:

2 כפות זרעי צ'יה

כוס פטל קפוא

1 כף סירופ מייפל

תוספת: שוקולד מריר בטעם פטל

אופן הכנה:

1. תחילה מכינים את הריבה כשעתיים לפני הכנת הפנקייקס: מפשירים את הפטל, מועכים בעזרת מזלג.

מוסיפים את זרעי הצ'יה והסירופ. מערבבים. ומניחים במקרר למשך שעתיים.

2. טורפים את הביצים.

3. מוסיפים את הבננה המעוכה, החלב קוקוס, ממרח השקדים והסירופ מייפל, ומערבלים היטב.

4. מוסיפים את הקמח קוקוס, הקקאו והאבקת אפיה ומערבבים היטב לקבלת בלילה חלקה ואחידה.

5. מחממים מחבת עם מאט שמן בריא. יוצקים את הבלילה בצורת פנקייקס, מטגנים 1-2 דקות והופכים. מטגנים דקה נוספת ומורידים מהמחבת. עורמים את הפנקייקס אחד על השני על מנת לשמור על החום.

6. מקשטים בריבת פטל ושוקולד פטל מעל ומגישים חם.

לעמוד המתכון כנסו ללינק.

3. פנקייק ערמונים ללא גלוטן

מה צריך?

100 גרם ערמונים בוואקום

2 כפות קמח תפוחי אדמה

1 כף זרעי צ'יה

1 כפית אבקת אפיה ללא אלומיניום

1/2 כפית סודה לשתיה

1 כפית חומץ תפוחים

כף סירופ מייפל

1 ו-1/2 כוסות חלב שקדים / כל אגוז אחר (עדיף חלב ביתי)

אופן הכנה:

1. מכניסים את כל המרכיבים למעבד מזון, וטוחנים לבלילה אחידה.

2. מחממים מחבת עם מאט שמן בוטנים / זרעי ענבים או כל שמן בריא אחר. מנגבים עם נייר סופג.

3. יוצקים את הבלילה על המחבת בצורת פנקייקים קטנים, ומטגנים במשך 1-2 דקות, עד שרואים בועות, והקצוות מוכנים. זהירות לא לשרוף! הופכים, ומטגנים דקה נוספת.

4. עבור תינוק - ממתינים להתקררות הפנקייק, ומגישים.

5. שיהיה בתיאבון לקטנטנים שלנו!

לעמוד המתכון כנסו ללינק.

4. פנקייק מקמח אורז ללא גלוטן

אז מה צריך?

1 כוס קמח אורז מלא

2 כפיות אבקת אפיה ללא אלומיניום

1/4 כפית מלח

1 כף סירופ אגבה

1/2 כפית תמצית וניל טהורה

1 ביצה

3/4 כוס חלב סויה / אורז

2 כפות שמן זרעי ענבים או כל שמן בריא אחר

אופן הכנה:

1. טורפים את הביצה. מוסיפים לה את החלב, השמן, הוניל והאגבה וממשיכים לטרוף.

2. בקערה נפרדת מערבבים את הקמח אורז, המלח והאבקת אפיה ומוסיפים את החומרים היבשים לתוך הרטובים תוך כדי בחישה.

3. עכשיו אפשר להוסיף שוקולד צ׳יפס, אוכמניות או אגוזים ואפשר גם לא להוסיף כי הפנקייק עצמו נורא טעים עם ריבה או דבש.

4. מחממים מחבת של פנקייקס ויוצקים את הבלילה, שימו לב שהיא נורא דלילה, אז אפשר למלא עד גובה השקעים. מטגנים כדקה - דקה וחצי, כשהבועות נעלמות והשכבה העליונה די חלקה ואפויה, והופכים. עדיף לטגן על אש חלשה עד בינונית כדי שהפנקייקס לא יישרפו.

5. שומרים את הפנקייקס בטוסטר אובן שחומם מראש, כדי שישמרו על החום. מגישים ומקשטים.

6. שיהיה לכם בתיאבון :)

לעמוד המתכון כנסו ללינק.

5. פנקייקס קינואה

מצרכים:

1 ו-1/2 כוס קמח קינואה

1 ו-1/2 כפית אבקת אפיה ללא אלומיניום

1/4 כפית אבקת סודה לשתיה

1/2 כפית מלח

170 גרם (בערך גביע) יוגורט עזים

2 כפיות תמצית וניל טהורה

1 כוס חלב שקדים / אורז / שיבולת שועל

1 ביצה

2 כפות סירופ אגבה / מייפל / דבש

אופן הכנה:

1. מערבבים את הקמח, המלח, אבקת האפיה והסודה.

2. בקערה נפרדת טורפים את הביצה, מוסיפים חלב, וניל, יוגורט והאגבה.

3. מעבירים את המרכיבים היבשים לרטובים תוך כדי בחישה על מנת לא ליצור גושים, ומערבבים היטב לבלילה אחידה. (היא תהיה קצת נוזלית אבל לא נורא, אם יש לכם מחבת של פנקייקס - תמלאו את השקעים עד למעלה והפנקייקס יצאו עבים).

4. מטגנים על מחבת משומנת ומחוממת מראש כ-2 דקות עד שהצד הראשון משחים, והופכים. מטגנים דקה נוספת ועורמים את הפנקייקס אחד מעל השני על צלחת.

5. הפנקייקס קינואה הולכים טוב עם דבש, עם פירות יער ועם שוקולד כמובן ;)

6. זהו, שתהיה ארוחה בריאה וטעימה!

לעמוד המתכון כנסו ללינק.

6. פאנקייקס בננה וקינמון מקמח טף

מה צריך?

2 כפיות זרעי פשתן טחון

4 ביצים אורגניות

1 כוס מיץ צפוחים אורגני ללא סוכר

1 מקל וניל

1 כף סירופ אגבה

1 כפית קינמון טחון

2 כוסות קמח טף

2 כפיות אבקת אפיה ללא אלומיניום

1/2 כפית מלח

וקצת שמן קוקוס לשמן את המחבת

אופן הכנה:

1. את כל החומרים הרטובים מכניסים לתוך מעבד מזון: בננות מעוכות, מיץ תפוחים, וניל ואגבה, ומעבדים במשך דקה. מוסיפים את הזרעי פשתן הטחונים והקינמון ומעבדים דקה נוספת.

2. בקערה נפרדת מערבבים את הקמח טף, אבקת האפיה והמלח.

3. תוך כדי ערבוב, מאחדים את תערובת הקמח עם החומרים הרטובים. ומעבדים במעבד מזון במשך 2 דקות.

4. מחממים מחבת פנקייקס עם מעט שמן קוקוס, וממלאים כל תבנית בכף מהבלילה.

5. מטגנים את הפנקייקס במשך 1-2 דקות על אש נמוכה, עד שהקצוות וטיפה מהאמצע נראים די מוכנים, והופכים. מטגנים חצי דקה ומורידים מהמחבת. עורמים את הפנקייקס אחד על השני ומגיים חם.

לעמוד המתכון כנסו ללינק.

7. פנקייק תפוחים מקמח אפונה צהובה (לאוכלי קטניות)

המצרכים:

1 כוס קמח אפונה צהובה

1 כוס קמח מצה

1/2 כפית אבקת אפיה

1/4 כפית סודה לשתיה

1 ביצה

1 כוס חלב שקדים / אורז

1/2 כוס יוגורט עזים (אני משתמשת ביוגורט של מחלבת טל בטעם תות / אפרסק - ביוגורט הזה אני הכי פחות מרגישה את הטעם לוואי של החלב עזים וגם אין צורך להוסיף סוכר למתכון)

2 כפות שמן זרעי ענבים / בוטנים / קנולה

2 תפוחים

אופן הכנה:

1. בקערה גדולה מערבבים את הקמחים, אבקת האפיה, הסודה וטיפה מלח.

2. בקערה נפרדת טורפים את הביצה, מוסיפים חלב ויוגורט וממשיכים לטרוף.

3. מוסיפים את השמן ומערבבים.

4. יוצרים גומה במרכז הקמח ויוצקים את הרטובים פנימה תוך כדי ערבוב. ממשיכים לערבב לבלילה חלקה ללא גושים.

5. מקלפים את התפוחים, מוציאים את הליבה בעזרת סכין מיוחדת ופורסים לחתיכות בעובי של 1/2 ס״מ.

6. משמנים ומחממים מחבת פנקייקים, מניחים את פרוסות התפוחים ומטגנים על אש נמוכה, עד שהתפוח הופך לרך ואז הופכים.

* אם רוצים תפוחים מקורמלים מכינים תערובת: 1 כפית שמן קוקוס נמס, 1/2 כפית קינמון, 1 כפית סירופ אגבה, מערבבים וטובלים את התפוח בתערובת לפני שמניחים על המחבת.

7. כשהתפוח רך משני הצדדים וטיפה תפס צבע, שופכים כף של בלילה מעליו, לתת לבלילה גם לנזול מסביב לתפוח, לעטוף אותו כמו פנקייק. מטגנים עד שמופיכות בועות, והופכים. ממשיכים לטגן מעט ומורידים מהאש. מניחים את הפנקייקס אחד על השני על מנת לשמור על החום. אם ממש קר, ניתן לחמם טוסטר אובן ולשמור אותם בינתיים בפנים עד שמסיימים את כל הנגלות.

לעמוד המתכון כנסו ללינק.

#עלהמחבת