• הודליה כצמן

עוגת מולסה ואגוזי לוז עם תה לבן

Updated: Jun 24


מצרכים:

1/4 כוס מולסה אורגנית

1/4 כוס סוכר קוקוס

3 ביצי חופש אורגניות

200 גרם שמן אגוזים / זית

1 כוס קרם קוקוס

3 שקיות תה לבן

2 כפיות אבקת אפייה ללא אלומיניום

1 כפית ג׳ינג׳ר טחון

2 כפיות קינמון טחון 1/2 כפית אגוז מוסקט

1/4 כפית ציפורן טחון

1 כפית אניס טחון

1 ו-1/4 כוס קמח כוסמין

1/2 כוס אגוזי לוז טחונים

3/4 כוס אגוזי לוז קצוצים גס

מצרכים:

1. מערבבים את הקמח עם אגוזי הלוז הטחונים, אבקת האפיה וכל התבלינים ומניחים בצד.

2. בתוך קערת מיקסר טורפים את הביצים במשך 5 דקות.

3. מוסיפים את הסוכר וממשיכים לטרוף.

4. מוסיפים את המולסה והשמן ומערבבים.

5. בתוך סיר קטן מחממים את הקרם קוקוס ומניחים בתוכו את שקיות התה, מערבבים עד שהקרם רתח וצבעו הפך לכהה כמו תה. מניחים בצד ל10 דקות ולאחר מכן מוציאים את התיונים.

6. מעבירים את תערובת הקמחים לתוך קערת המיקסר וממשיכים לערבב עד לקבלת תערובת אחידה חלקה.

7. יוצקים את הקרם לתוך הבלילה ומערבבים. 

8. מוסיפים את אגוזי הלוז הקצוצים ומערבבים בעזרת כף עץ.

7. משמנים ומקמחים תבנית אפיה 16 ס״מ ומעבירים לתוכה את בלילה.

8. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 25 דקות או עד שקיסם יוצא לח עם פירורים.

#עוגות