• הודליה כצמן

אוזני המן טבעוניים ללא גלוטן עם שוקולד מריר ודובדבנים


את האוזני המן האלה הכנתי השנה עם הבן הגדול שלי, עילי. הכי מצחיק שהוא אכל את הבצק שעוד לא היה מוכן, אבל זה היה לו מאוד טעים :) האמת שזה לא נורא כי אין פה ביצים. והקמח שהשתמשתי בו הפעם זה קמח שיבולת שועל, ככה שיש לנו ארוחת בוקר מזינה וטעימה לפורים.

לגרסת הילדים - השתמשתי בשוקולד חלב / חלבה.

מצרכים:

90 גרם מרגרינה / חמאה טבעונית

1/2 כוס קרם קוקוס אורגני של נוטרה זן (יש להשאיר במקרר למשך 3 ימים לפני השימוש)

1 וחצי כוסות קמח שיבולת שועל אורגני של נוטרה זן

1/4 כוס סירופ קוקוס אורגני של נוטרה זן

2 כפות קקאו אורגני

1/4 כפית מלח

1 כפית מחית וניל

למילוי:

100 גרם שוקולד מריר / חלב

1/2 כוס דובדבנים מיובשים

אופן הכנה:

1. פותחים בעדינות את הפחית עם הקוקוס, ומוציאים בעזרת כף רק את החלק העליון (השומן שהתקשה), ואת המים יש לשפוך או להשתמש לדייסת שיבולת שועל. טורפים את הקרם בעזרת מטרפה ידנית או מיקסר עד שמתקבל מרקם חלק.

2. ממיסים את המרגרינה / המחמאה ומוסיפים לקרם.

3. מוסיפים את הסירופ והוניל ומערבבים.

4. מוסיפים קמח, קקאו ומלח ומערבלים בעזרת מיקסר (לא יותר מדי! רק עד לאיחוד).

5. אם יש צורך ניתן להוסיף עוד טיפונת קמח עד שהבצק כבר לא דביק - לא להגזים!

6. עוטפים אתהבצק בניילון נצמד ושומרים במקרר למשך חצי שעה - שעה.

7. יוצרים כדורים, משטחים אותם וממלאים בשוקולד ודובדבנים.

8. אופים בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות במשך25-30 דקות, עד שהחלק העליון טיפה מזהיב אבל החלק התחתון לא נשרף.