• הודליה כצמן

עוגת גבינה / עוגת קוטג׳ ויוגורט עם מחית פירות יער


מצרכים:

לתחתית:

20 עוגיות מרוסקות

1/2 כוס פתיתי קוקוס

1/4 כוס שמן קוקוס מומס

לעוגה:

500 גרם קוטג׳ 5% שומן

1 גביע יוגורט / יוגורט עיזים (200 גרם)

2 ביצי חופש אורגניות

4 כפות סירופ מייפל

2 כפות קמח ללא גלוטן

1 תמצית וניל

1/2 כוס פירות יער יבשים: רוכמניות מיובשות, דובדבנים מיובשים, חמוציות

למחית פירות יער:

1/2 כוס פטל קפוא

1/2 כוס אוכמניות קפואות

2 כפות ריבת פטל

1 כף מיץ לימון

3 כפות סירופ אגבה / מייפל

1/4 כוס מים

אופן הכנה:

1. מרסקים את העוגיות ומערבבים עם השמן קוקוס המומס והפתיתי קוקוס. מפזרים בתוך תבנית בקוטר 20 ס״מ ומהדקים. שומרים במקרר.

2. מעבירים את הקוטג׳ והיוגורט לתוך מעבד מזון ומפעילים למשך 3-4 דקות עד שמתקבל מרקם חלק כמו גלידה, ללא פירורי קוטג׳.

3. מוסיפים את שאר המצרכים של העוגה ומערבבים דקה נוספת.

4. יוצקים את הבלילה מעל תחתית העוגיות ומכניסים לתנור. אופים במשך שעה בתנור שחומם מראש ל-176 מעלות.

5. מכינים את מחית הפירות יער: מכניסים לתוך סיר קטן את כל הרכיבים חוץ מהלימון ואופים על אש בינונית תוך כדי ערבוב במשך 7-8 דקות, עד שמתקבלת מחית סמיכה. מוסיפים את הלימון ומערבבים.

6. מוציאים את העוגה מהתנור ונותנים לה להתקרר מעט. יוצקים מעל את המחית ומאחסנים במקרר עד להגשה.

#גבינה

291 views