• הודליה כצמן

עוגת שקדים וקוקוס עם קרם קוקוס שוקולד לבן, כשרה לפסח, ללא גלוטן


מצרכים:

1 וחצי כוסות קמח שקדים

1/3 כוס קמח קוקוס

1/2 כפית אבקת אפיה ללא אלומיניום

10 חלבונים מביצים אורגניות

10 חלמונים מביצים אורגניות

2 כפות מיץ לימון סחוט

גרידה מ-1 לימון קטן

1 כפית תמצית וניל

2 כפות דבש

1 כף סוכר קנים אורגני

לקרם קוקוס:

2 פחיות קרם קוקוס 20%-22% שומן לפחות (שאוחסן במקרר למשך 3-4 ימים לפני כן)

200 גרם שוקולד לבן

לקישוט:

קוקוס טחון

גרידת לימון

פקאנים קלויים קצוצים

אופן הכנה:

1. טורפים את החלמונים במהירות גבוהה עד שמתקבלת תערובת בהירה ותפוחה.

2. מנמיכים את המהירות ומוסיפים את הוניל, גרידת הלימון, מיץ הלימון, והדבש, וממשיכים לטרוף בעדינות.

3. מוסיפים את הקמחים ואבקת האפיה, מערבבים היטב, ומניחים בצד.

4. בקערת מיקסר נפרדת, מקציפים את החלבונים, עד שמתקבל קרם לבן נוקשה. מוסיפים את הסוכר קנים ומערבבים היטב.

5. בעזרת כף עץ, מקפלים 2-3 כפות מהקרם חלבונים לתוך תערובת החלמונים, ומאחדים בעדינות בעזרת תנועות קיפול.

6. מוסיפים עוד חצי מכמות החלבונים לתוך התערובת, ושוב בתנועות קיפול עדינות מאחדים את התערובות. מוסיפים את שארית החלבונים, ובעדינות מאחדים את התערובות לבצק בהיר ותפוח.

7. משמנים 2 תבניות עגולות בקוטר 20 ס״מ, ומחלקים את הבצק בין 2 התבניות. אופים בתנור שחומם מראש ל-176 מעלות, במשך 25 דקות, עד שהעוגה מזהיבה וקיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש.

8. בינתיים מכינים את הקרם: פותחים את הפחיות קוקוס מהתחתית שלהן, ושופכים את הנוזלים. משתמשים רק בקרם הנוקשה.

9. ממיסים את השוקולד הלבן, ונותנים לו להתקרר. מאחדים את הקרם קוקוס עם השוקולד הלבן, ומניחים את הקרם במקרר.

10. הכנת העוגה: כאשר העוגה מתקררת לחלוטין, מניחים את השכבה הראשונה של הבצק, ומעליה מורחים חצי מכמות הקרם. מפזרים פקאנים קצוצים וגרידת לימון, ומניחים את השכבה השניה של הבצק מעל. מורחים את שארית הקרם, מפזרים שכבת קוקוס טחון יפה, מפזרים פקאנים קצוצים וגרידת לימון.

11. מאחסנים את העוגה במקרר עד ההגשה, ומגישים אותה קרה.

#חגים #עוגות