• הודליה כצמן

קוקילידה קוקוס ושוקולד לבן ללא גלוטן עם גלידה קוקוס שוקולד לבן


מצרכים לעוגיות קוקוס:

1/2 כוס קמח קוקוס

1/4 כפית סודה לשתיה

3 ביצי חופש אורגניות

1/4 כוס שמן קוקוס מומס

1 כפית מחית וניל אורגנית

5 כפות סירופ אגבה או סירופ קוקוס אורגני

100 גרם שוקולד לבן אורגני איכותי

*אפשרויות לתוספות: צימוקים, אגוזי מלך, שוקולד מריר.

מצרכים לגלידת קוקוס שוקולד לבן:

1 מיכל קרם קוקוס אורגני 20% שומן ומעלה (לצנן במקרר 24 שעות לפני השימוש)

1 כפית תמצית וניל

1 כף מיץ לימון סחוט

100 גרם שוקולד לבן מומס

אופן הכנה:

1. טורפים את הביצים עם השמן, הוניל והסירופ.

2. מוסיפים את הקמח קוקוס והסודה ומערבבים.

3. ממיסים את השוקולד הלבן ומוסיפים לתוך התערובת בעדינות תוך כדי ערבוב.

4. מרפדים תבנית בנייר אפיה, יוצרים כדורים בגודל כף, מועכים מעט ומסדרים על המגש עם ריווחים של 2 ס״מ.

5. אופים בתנור שחומם מראש ל-176 מעלות במשך 12 דקות עד שהעוגיות מזהיבות.

6. להכנת הגלידה: פותחים את המיכל של הקוקוס מלמטה - ומשתמשים רק בקרם המסיך. את המים ניתן לנצל למשהו אחר.

7. מערבבים בתוך קערה את הקרם קוקוס עם שאר המצרכים של הגלידה, מכניסים למקפיא למשך 5-6 שעות עד שהגלידה מתקשה.

8. מכינים סנדוויצ׳ים עם העוגיות והגלידה ביניהם ומגישים מיד.

* לא לשמור את העוגיות סנדוויץ׳ עם הגלידה במקפיא - כי העוגיות מתקשות.