• הודליה כצמן

עוגת קינמון


מצרכים:

2 כוסות קמח כוסמין או חיטה מלאה

1 כוס סוכר קנים אורגני

1 כפית אבקת אפייה ללא אלומיניום

1/2 כפית מלח

1 ורבע כוס קרם קוקוס 17% שומן

1 כפית תמצית וניל טהורה

1 ביצה אורגנית

1/4 כוס שמן זרעי ענבים

למלית הקינמון:

1 כף קינמון טחון

1/2 כוס סוכר

* אפשרות: להוסיף צימוקים

לזיגוג:

1/4 כוס אבקת סוכר (עדיף אבקת קוקוס)

2 כפיות חלב שקדים

1/4 כוס פקאן קצוץ

* לגרסה הפשוטה יותר אפשר להמיר: את הקמח בקמח חיטה, סוכר קנים לסוכר רגיל, במקום קרם קווס להשתמש בשמנת מתוקה, במקום שמן ענבים שמן קנולה או חמניות, ובמקום חלב שקדים בחלב רגיל.

אופן הכנה:

1. מחממים תנור ל - 180 מעלות. משמנים תבנית אינגליש קייק.

2. מערבבים את הקמח, 1 כוס הסוכר, אבקת האפייה, המלח, השמנת או הקרם קוקוס, הביצה, הוניל והשמן.

3. בקערה נוספת מערבבים את הקינמון וחצי כוס הסוכר הנותר והצימוקים.

4. יוצקים מחצית הבלילה לתבנית ומפזרים מחצית מכמות הקינמון.

5.יוצקים מעל את הבלילה הנותרת ומפזרים את הסוכר והקינמון הנותרים.

5. באמצעות שיפוד או סכין יוצרים מערבולת בתוך הבלילה.

6. אופים במשך 45-50 דקות או עד קיסם יוצא נקי.

7. לזיגוג: מערבבים את אבקת הסוכר עם החלב ומצפים את העוגה, מפזרים מעל את הפקאן הקצוץ.

אחרי שהעוגה מתקררת מאחסנים במיכל אטום.

#עוגות

154 views