• הודליה כצמן

עוגת שוקולד מסאלה ותפוחים ללא גלוטן


מצרכים‭ ‬לעוגה‭ ‬עגולה‭ ‬בקוטר‭ ‬20-25‭ ‬ס"מ‭:‬

1 ‬כוס‭ ‬שמן‭ ‬זרעי‭ ‬ענבים‭ / ‬שמן‭ ‬קוקוס‭ ‬מומס

¾‭ ‬כוס‭ ‬צ'אי‭ ‬מסאלה‭ ‬חזק‭ ‬פושר

3 ביצים

¼‭ ‬כוס‭ ‬מייפל‭ / ‬סילאן

1 ‬כפית‭ ‬תמצית‭ ‬וניל‭ ‬טהורה

½‭ ‬1‭ ‬כוס‭ ‬קמח‭ ‬קינואה

1 כוס‭ ‬קמח‭ ‬שקדים

2 ‬כפות‭ ‬אבקת‭ ‬קקאו‭ ‬אורגנית

1 ‬כפית‭ ‬אבקת‭ ‬אפיה‭ ‬ללא‭ ‬אלומיניום

1 כפית‭ ‬קינמון

2 כוסות‭ ‬תפוחים‭ ‬‮–‬‭ ‬חתוכים‭ ‬לקוביות‭ ‬קטנות‭ ‬מאוד

½‭ ‬כוס‭ ‬אגוזי‭ ‬מלך

½‭ ‬כוס‭ ‬שוקולד‭ ‬צ'יפס

‭*‬אופציה‭: ‬4‭ ‬כפות‭ ‬סוכר‭ ‬קוקוס

‭*‬ניתן‭ ‬להמיר‭ ‬את‭ ‬הקמח‭ ‬קינואה‭ ‬בקמח‭ ‬שיבולת‭ ‬שועל‭ ‬ללא‭ ‬גלוטן‭ / ‬קמח‭ ‬תמי

אופן‭ ‬הכנה‭:‬

1. ‬טורפים‭ ‬את‭ ‬הביצים‭ ‬עם‭ ‬השמן‭, ‬המייפל‭ ‬והוניל‭.‬

2. ‬מוסיפים‭ ‬את‭ ‬הצ'אי‭ ‬מסאלה‭ ‬הפושר‭ ‬ומערבבים‭.‬

3. ‬בקערה‭ ‬נפרדת‭ ‬מערבבים‭ ‬את‭ ‬הקמחים‭, ‬אבקת‭ ‬הקקאו‭, ‬אבקת‭ ‬האפיה‭ ‬והקינמון.

4. ‬מעבירים‭ ‬את‭ ‬התערובת‭ ‬היבשה‭ ‬לתוך‭ ‬התערובת‭ ‬הרטובה‭ ‬ומאחדים‭.‬

5. ‬מוסיפים‭ ‬אגוזי‭ ‬מלך‭, ‬שוקולד‭ ‬צ'יפס‭ ‬ותפוחים‭ ‬ומערבבים‭ ‬בעזרת‭ ‬כף‭ ‬עץ‭.‬

6. מעבירים‭ ‬לתבנית‭ ‬עגולה‭ ‬בקוטר‭ ‬20-25‭ ‬ס"מ‭ ‬ואופים‭ ‬בתנור‭ ‬שחומם‭ ‬מראש‭ ‬

‭ ‬ל‭-‬170‭ ‬מעלות‭ ‬במשך‭ ‬40‭ ‬דקות‭ ‬או‭ ‬עד‭ ‬שקיסם‭ ‬יוצא‭ ‬לח‭ ‬עם‭ ‬פירורים‭.‬