• הודליה כצמן

בלינצ׳ס על בסיס רוויון וקמח כוסמין


את המתכון הזה קיבלתי מהדוד האהוב עלי איגור משיקאגו. כמו שהוא מתאר את זה, כל מנה וכל קינוח שהם מכינים בבית תמיד חייב להיות מלא, עם שומן, עם סוכר, משהו כבד כזה ומשביע, כמו שהמתכון הזה לא קליל עלבסיס מים או חלב אלא על בסיס רוויון וסודה.

האמת שהבלינצ׳ס האלה כל כך טעימים שאני באופן אישי מהיום כל בלינצ׳ס מכינה על בסיס רוויון ולא חלב או מים. ובמיוחד היום לכבוד ערב שבועות - זה פשוט מתכון מושלם, עם מילוי גבינת ריקוטה או מסקרפונה וכמהפירות יער.

מצרכים:

2 ביצי חופש אורגניות

1 כוס קמח כוסמין לבן

1 כוס קמח כוסמין מלא

2 כוסות רוויון

2 כפות סוכר קנים אורגני

4 כפות שמן זרעי ענבים או כל שמן בריא אחר

1 כוס מי סודה (מים מוגזים)

אופן הכנה:

  1. טורפים את הביצים עם הרוויון, השמן והסוכר.

  2. מוסיפים את הקמח ומערבבים.

  3. מוסיפים את המי סודה ומערבבים היטב על מהירות גבוהה.

  4. משמנים מחבת שטוחה לבלינצ׳ס עם שמן קוקוס וברגע שהיא ממש חמה יוצקים במרכז המחבת את הבלילה, מסובבים ומכסים את כל השטח. מטגנים על אש בינונית במשך כחצי דקה עד שהחלק התחתון מזהיבוהשכבה העליונה מתכסה בקרום, והופכים. מטגנים כחצי דקה נוספת ועורמים את הבלינצ׳ס אחד על השני בצלחת.

  5. ממלאים את הבלינצ׳ס עם גבינת רקוטה או מסקרפונה, אפשר להוסיף גם דבש ופירות יער מעל.