• הודליה כצמן

ביסקוטי שקדים בניחוח תפוזים ללא גלוטן

Updated: Feb 8


אני חולה על ביסקוטי, במיוחד אם יש אפשרות לטבול אותה בתה חם :) אבל הפעם הכנתי את העוגיות ללא קמח, השתמשתי רק בשקדים טחונים, והאמת שהמרקם יצא קצת אחר, אבל טעיםםםםםםםםםםםםם... ועוד בניחוח תפוזי... בקיצור, אי אפשר לתאר במילים, תכינו, תבינו ;)

מה שצריך:

2 ביצים אורגניות

2 כפות סירופ אגבה או מייפל או דבש

1 מקל וניל

גרידת תפוז מ1 תפוז שלם

1 וחצי כוס קמח שקדים

2 כפות קורנפלור

1/2 כפית סודה לאפיה

קורט מלח

1/2 כוס אגוזי מלך, שקדים, פקאן

1/2 כוס חמוציות, פפאיה, תאנים מיובשים

אופן הכנה:

1. טורפים את הביצים, הסירופ או הדבש, הוניל והגרידת תפוז.

2. מוסיפים את הקמח שקדים, הסודה, והמלח וממשיכים לערבב עד לקבלת בצק אחיד.

3. מוסיפים את האגוזים והפירות המיובשים.

4. מעבירים את הבלילה לתוך תבנית אינגליש קייק, ואופים בתנור שחומם מראש ל-176 מעלות, במשך 15-20 דקות, עד שהעוגה מזהיבה.

5. מוציאים מהתנור ונותנים לה להתקרר במשך שעה לפחות, כדי שיהיה נוח לפרוס אותה.

6. פורסים לחתיכות בעובי של 1 וחצי ס"מ בצורה אלכסונית, ומניחים על תבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה.

7. אופים במשך 10-15 דקות נוספות, או עד שהמרכז מתייצב ומזהיב.

#עוגיות