• הודליה כצמן

דונאטס תפוחים וקמח שקדים


לכבוד החג קיבלתי מתנה כייפית מאימוש החמודה שלי, היא הפתיעה אותי עם מכשיר הקייק פופס והייתי חייבת מיד לנסות את תבנית הדונאטס שלה. 5 דקות אפיה ומתקבלים מאפים קטנים וחמודים. זאת הפעם הראשונה שאני משתמשת במכשיר והחלטתי להרכיב מתכון מיוחד של דונאטס לראש השנה.

כמות: 30 מיני דונאטס

מצרכים:

2 דפות שמן קוקוס מומס

1/4 כוס סירופ לתת אורז / מייפל / אגבה

2 ביצים

2 תפוחים

1 כוס קמח שקדים

1 כוס קמח שיפון מלא

2 כפיות אבקת אפיה

1 כפית סודה לשתיה

1 כפית קינמון

1/4 כפית מלח

ציפוי - לא לתינוקות!

שוקולד מריר איכותי 85% (כמובן אפשר גם פחות, לפי טעמכם האישי)

אגוזי מלך כ-1/3 כוס (קצוצים)

אופן הכנה:

1. מוציאים את לב התפוחים בעזרת סכין עגולה מיוחדת ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפיה. אפשר בטוסטר אובן או בתנור אפיה לאפות את התפוחים על 160 מעלות במשך חצי שעה. מוציאים מהתנור, מועכים למחית ושמים בצד להתקררות מלאה.

2. מערבבים בקערה את כל החומרים היבשים: קמחים, אבקת אפיה וסודה, קינמון ומלח.

3. בקערת מיקסר מקציפים את השמן קוקוס שכבר הספיק להתקרר, עם הסירופ אורז לתערובת נוזלית חלקה.

4. מוסיפים את הביצים לתוך המיקסר, אחת בכל פעם, וממשיכים להקציף עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.

5. מוסיפים בעדינות את הקמח ומערבלים לתערובת אחידה וחלקה.

6. מוציאים את הקערה מהמיקסר ומוסיפים את מחית התפוחים, מערבבים בעזרת כף עץ לבלילה אחידה ואוורירית.

7. משמנים את שקעי תבנית הדונאטס, שופכים את התערובת פנימה (מספיק כף לכל שקע), ואופים בין 5-7 דקות עד שקיסם הננעץ לתוך העוגה יוצא נקי.

8. להכנת הציפוי: ממיסים את השוקולד וטובלים את הדונאטס עד חצי כיסוי, מפזרים מעל אגוזים, אוכלים ונהנים... שתהיה שנה טובה ומתוקה!

* במידה ואין לכם את מכשיר הקייק פופס, אז כדאי לקנות, אני ממליצה בחום! אבל אפשר גם לאפות אותם בתנור כמאפינס או שניתן לרכוש בכל חנות אפיה תבנית שקעי דונאטס.

#מאפינס #דונאטס #חגים #מולטיקייק