• הודליה כצמן

עוגת שקדים ותותים אוורירית ללא גלוטן


מצרכים:

1 1/4 כוסות קמח שקדים / שקדים טחונים

4 חלמונים

4 חלבונים

1 כפית אבקת אפיה ללא אלומיניום

1/2 כוס סוכר קנים אורגני / סוכר קוקוס

2 כוסות תותים פרוסים

גרידה מ1 תפוז בינוני

1 כפית תמצית וניל אורגנית

1 כף שמן קוקוס מומס

1 כפית קינמון טחון

אופן הכנה:

טורפים את החלמונים עם 1/4 כוס סוכר, וניל, שמן קוקוס מומס וקינמון.

בינתיים מקציפים את החלבונים על מהירית גבוהה במשך 10 דקות ומוסיפים תוך כדי את שארית הסוכר. ממשיכים להקציף כ5 דקות נוספות עד שמתקבל קצף לבן תפוח.

בעדינות מוסיפים פנימה את קמח השקדים, תערובת החלמונים, אבקת האפיה וגרידת התפוז וממשיכים להקציף.

משמנים תבנית עגולה בקוטר 16 ס״מ ויוצקים לתוכה את הבלילה.

אופים במשך 30 דקות בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות.

* מתוך גיליון פסח 2019 ניצת הדובדבן.

#עוגות