• הודליה כצמן

עוגת פירות יבשים משיבולת שועל


מצרכים:

5 שזיפים יבשים

10 משמשים מיובשים

3 תמרים

3 תאנים

חופן צימוקים

חופן חמוציות

5 ביצים אורגניות

2 כוסות שיבולת שועל דקה

1/4 כוס שמן

2 כפות סוכר קנים אורגני או קוקוס

1 שקית סוכר וניל

1 כף אבקת אפיה ללא אלומיניום

1/2 כוס אגוזי מלך

אופן הכנה:

1. להשרות במים רותחים את הפירות היבשים.

2. בתוך קערת מיקסר מערבבים את כל המצרכים ללא האגוזים.

3. לפרוס את הפירות היבשים, ולסחוט את המים.

4. להוסיף את האגוזים ולערבב עם כף.

5. להעביר לתוך תבנית אפיה משומנת בקוטר 23 ס״מ.

6. מניחים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות, ואופים כ40 דקות עד שקיסם יוצא נקיא ולח.