• הודליה כצמן

עוגיית שיבולת שועל על מחבת, עם מילוי שוקולד ושוקולד צ׳יפס


מצרכים:

1/2 כוס שמן קוקוס מומס

1/4 כוס סירופ לתת אורז או דבש

1 כפית תמצית וניל

1 ביצה אורגנית

1 כוס קמח שיבולת שועל (או שיבולת שועל להכנה מהירה - טחונה במעבד מזון)

1/2 כפית אבקת אפיה ללא אלומיניום

1/2 כפית סודה לשתיה

1/3 כפית מלח

1/2 כוס שוקולד צ׳יפס מריר

1/3 כוס ממרח קקאו אורגני

אופן הכנה:

1. טורפים את הביצה יחד עם הסירופ קוקוס, הוניל והשמן קוקוס המומס (שהצטנן).

2. מוסיפים בהדרגה את הקמח שיבולת שועל, המלח, אבקת האפיה והסודה ומערבבים עד שכל החומרים מתאחדים.

3. מוסיפים לתערובת את השוקולד צ׳יפס ומערבבים.

4. משמנים מחבת יציקת ברזל, וממךאים בחצי מכמות הבצק.

5. מחממים את הממרח קקאו עד שהוא הופך למעט לנוזלי ונוח לשימוש, ויוצקים מעל הבצק. מכסים בשכבת בצק נוספת ומכניסים לתנור.

6. אופים בתנור שחומם מראש ל-176 מעלות, במשך 25-30 דקות, עד שהעוגיה מתייצבת ומשחימה.

#עלהמחבת #עוגיות #שוקולד