• הודליה כצמן

מיני דונאטס אמרטי מקמח שקדים (ללא גלוטן), וסופגניות שוקולד מקמח שקדים עם שוקולד צ׳יפס


1. מיני דונאטס אמרטי מקמח שקדים (ללא גלוטן)

מצרכים:

1/2 כוס קמח שקדים מולבנים

1/2 כוס שקדים מלאים טחונים

4 ביצים אורגניות

1/4 כפית אבקת אפיה ללא אלומיניום

2 כפות שמן אגוזי מלך

1 מקל וניל

1/2 כפית תמצית אמרטי/שקדים

2 כפות סירופ קוקוס

למילוי: ממרח חלבה שקדים

אופן הכנה:

1. טורפים את הביצים אחת אחת בתוך קערת מיקסר.

2. מוסיפים את הוניל, השמן, התמצית שקדים והסירופ קוקוס, ומערבלים.

3. בקערה נפרדת, מערבבים את הקמח עם השקדים הטחונים ועם אבקת האפיה.

4. מעבירים את תערובת הקמח לתוך המיקסר ומאחדים את כל החומרים לבלילה חלקה ואחידה.

5. משמנים ומחממים תבניות מולטיקייק, וממלאים את השקעים עד לחצי עם בליטה קטנה.

6. אופים במשך 6-7 דקות עד שהסופגניות מזהיבות.

7. ממלאים בממרח חלבה שקדים.

* ניתן לאפות בתנור שחומם מראש ל-150 מעלות, במשך 10-15 דקות.

2. סופגניות ביס שוקולד מקמח שקדים (ללא גלוטן) עם שוקולד צ׳יפס

מצרכים:

1/4 כוס קמח שקדים מולבנים

1/2 כוס שקדים מלאים טחונים

1/4 כוס שמן אגוזי מלך / קוקוס

1/4 כוס סירופ לתת אורז

3 ביצים אורגניות

1/4 כפית סודה לשתיה

1/2 כפית אבקת אפיה ללא אלומיניום

1/4 כוס שוקולד צ׳יפס מריר

אופן הכנה:

1. בתוך קערת מיקסר, טורפים את הביצים.

2. מוסיפים את הסירופ אורז והשמן, וממשיכים לערבל.

3. מוסיפים את השקדים והקמח שקדים, הסודה ואבקת האפיה, ומערבבים היטב לקבלת תערובת אחידה.

4. מוסיפים את השוקולד צ׳יפס, ומערבבים.

5. משמנים וממלאים תבניות מולטיקייק עד החצי, ואופים במשך 10 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז הסופגניה יוצא יבש.

* ניתן לאפות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך 15 דקות.

#מולטיקייק #שוקולד #דונאטס #חגים