• נעמי קורש

מאפינס שוקולד-טחינה


המתכון של נעמי קורש

מצרכים:

1 כוס טחינה גולמית לבנה או עיסת שקדים/קשיו/לוז 2 ביצים 1/3 כוס דבש (מתיקות עדינה. ניתן להוסיף) 5 כפות קקאו גדושות קורט מלח כף אבקת אפייה כף גדושה שמנת חמוצה 27% תוספות אפשריות: שברי שוקולד 85% / אגוזי מלך / פתיתי קוקוס.

אופן הכנה:

לערבב הכל היטב, לשפוך לתבניות מאפינס (יוצא בערך 8 יחידות) ולאפות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, למשך 15 דקות.

דגשים חשובים: - חשוב לא לאפות יותר מדי, הכי טעים כשהבפנים עדיין נימוח - חשוב להשתמש בחלק העליון של הטחינה / חמאת אגוזים, השומני יותר, ולא בחלק התחתון היבש. זה משפיע מאוד על המרקם. - אם אתם משתמשים בטחינה, חשוב שהיא תהיה לבנה ולא מלאה. אחרת עשוי לצאת מר.