• הודליה כצמן

סופגניות אפויות מקמח כוסמין וחיטה מלאה


מצרכים:

1 כוס קמח סופגניות (קמח חיטה לבנה)

1 כוס קמח כוסמין לבן

1 כוס קמח חיטה מלאה

1/4 כוס סוכר קנים אורגני

5 כפיות שמרים יבשים

1/4 כוס שמן דלעת / בוטנים / זרעי ענבים

3/4 חלב דל לקטוז / שקדים

2 ביצים אורגניות

גרידה מלימון 1 קטן / 1/2 גדול

1 כפית תמצית שקדים

1 וחצי כפיות תמצית וניל טבעית

1 כוס ריבה

אופן הכנה:

1. לערבב את כל הקמחים בתוך קערת מיקסר, יחד עם השמרים, הסוכר והמלח.

2. להוסיף שמן שלעת וחלב מחומם מעט, ולערבב.

3. להוסיף את הביצים, אחת אחת, ולערבל בערך 3 דקות עד לקבלת בצק אחיד.

4. משמנים קערה ומעבירים לשם את הבצק. מכסים בניילון נצמד ומגבת ומניחים במקום לח וחמים למשך שעה עד שהבצק תופח ומכפיל את עצמו.

5. מחלקים את הבצק ל-2, ומניחים על נייר אפיה משומן. יוצרים רול ארוך, וחותכים בעזרת סכין פרוסות בעובי 2-3 ס״מ.

6. מגלגלים את הפרוסות לכדורים ומניחים מעל הנייר אפיה המשומן עם רווחים של 7 ס״מ לפחות ביניהם. עוטפים את התבנית בניילון נצמד ומגבת מעל, ומניחים שוב במקום לח וחמים, להתפחה נוספת בערך 20-30 דקות.

7. מחממים תנור ל-176 מעלות. מברישים את הסופגניות עם חלב דל לקטוז / שקדים. אופים בין 12-15 דקות, עד שהן מזהיבות.

8. נותנים לסופגניות להתקרר, וממלאים בריבה.

הסופגניה הראשונה שעיליוש טועם. פירק את כולה. ואז ביקש עוד :)

#חגים