• הודליה כצמן

סופגניות אפויות מקמח כוסמת וחיטה מלאה


מצרכים:

1 וחצי כוסות קמח חיטה מלאה

1/2 כוס קמח כוסמת

1/2 כוס סוכר קנים אורגני

1/2 כוס סירופ לתת אורז

1 כף אבקת אפיה ללא אלומיניום

1 כפית קינמון

1/8 כפית אגוז מוסקט טחון

1/2 כוס מחית תפוחי עץ / תפוח אפוי

1/4 כוס חלב שקדים או חלב דל לקטוז

2 ביצים אורגניות

1 כפית תמצית וניל

1/2 כוס שמן קוקוס מומס

אופן הכנה:

1. מנפים את הקמח ומערבבים עם אבקת האפיה, הקינמון, הסוכר והמוסקט.

2. בקערת מיקסר טורפים את הביצים, המחית תפוחים, הוניל והשמן קוקוס.

3. מעבירים את תערובת הקמח לתוך המיקסר ומערבלים עד לקבלת בצק אחיד.

4. משמנים תבנית סופגניות או מולטי טוסטר, וממלאים עד 3/4 גובה. אופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות, במשך 10 דקות. או 5-6 דקות בתוך המולטי טוסטר.

5. ניתן לטבול את הסופגניות בשמן שומשום או בוטנים חם, ולגלגל בתוך תערובת קינמון וסוכר קנים. או למלא אותן בריבה, חלווה, שוקולד או כל מה שבא לכם. העיקר שיהיה טעים ובריא ;)

#חגים #דונאטס #מולטיקייק