• תאנים

פנקייק ערמונים


בעיקרון את הפנקייקים האלו הכנתי עבורי ועבור בעלי לארוחת בוקר, ומסתבר שבגיל 10 חודשים התינוקות רוצים את מה שאנחנו אוכלים, וחסר לנו שלא נתחלק איתם... אז הושבתי את הקטנצ'יק ונתתי לו לטעום את הפנקייק ערמונים שהכנתי. היה לו טעים. איך אני יודעת?! כי הוא נעמד לידי והתחיל למשוך את המפה של השולחן ולבקש עוד :)

מה צריך?

100 גרם ערמונים בוואקום

2 כפות קמח תפוחי אדמה

1 כף זרעי צ'יה

1 כפית אבקת אפיה ללא אלומיניום

1/2 כפית סודה לשתיה

1 כפית חומץ תפוחים

כף סירופ מייפל

1 ו-1/2 כוסות חלב שקדים / כל אגוז אחר (עדיף חלב ביתי)

אופן הכנה:

1. מכניסים את כל המרכיבים למעבד מזון, וטוחנים לבלילה אחידה.

2. מחממים מחבת עם מאט שמן בוטנים / זרעי ענבים או כל שמן בריא אחר. מנגבים עם נייר סופג.

3. יוצקים את הבלילה על המחבת בצורת פנקייקים קטנים, ומטגנים במשך 1-2 דקות, עד שרואים בועות, והקצוות מוכנים. זהירות לא לשרוף! הופכים, ומטגנים דקה נוספת.

4. עבור תינוק - ממתינים להתקררות הפנקייק, ומגישים.

5. שיהיה בתיאבון לקטנטנים שלנו!

#עלהמחבת