• תאנים

עוגיות דבש וחמאת בוטנים מקמח שיפון ושקדים


אלה לא בדיוק דובשניות, אבל הן עוגיות מדהימות לראש השנה! לדעתי, כל דבר שמכיל חמאת בוטנים הוא ״גן-עדן״.

דרך אגב, אם את אוהבי חמאת בוטנים כמוני, ממש ממליצה לכם לבקר ב״מורדן בר״ במודיעין. שם טעמתי את ההמבורגרים הכי טובים בחיי, אשר אחד מהם היה המבורגר בוטנים עם חמאת בוטנים וחזה אווז מעושן. יואוווו.... תקשיבו, זה אחד הדברים!!!

הם גם מגישים המבורגר עם וופל בלגי, גם מעניין.

טוב, לעניניינו:

מצרכים לעוגיות:

1/2 כוס קמח שיפון מלא

1/2 כוס קמח חיטה מלאה

1/2 כוס קמח שקדים / שקדים טחונים

1/4 כוס סוכר קנים מקורי

3/4 כפית אבקת סודה לשתיה

1/2 כפית אבקת אפיה ללא אלומיניום

קורט מלח

1/2 כוס מחאת בוטנים טבעית ללא סוכר

1/2 כוס דבש טהור

1/4 כוס שמן קוקוס מומס

1 ביצה אורגנית

1 מקל וניל

אופן הכנה:

1.בקערה הראשונה מערבבים את הקמחים, הסודה, אבקת האפיה והמלח, ומניחים בצד.

2. בתוך קערת מיקסר, טורפים את החמאת בוטנים, הדבש, והשמן קוקוס עד שמתקבלת תערובת קרמית יפה.

3. מוסיפים את הביצה והוניל וטורפים.

4. מאחדים את החומרים היבשים עם הרטובים. מערבבים היטב.

5. מניחים נייר אפיה על גבי התבנית, משמנים ממש מאט, ומגלגלים כדורים קטנים ביד (בערך 1 עד 1-1/2 כפות בצק). מפזרים אותם על גבי התבנית, במרווחים של כ-5 ס״מ. (השתמשתי ב2 תבניות).

6. בעזרת מזלג מועכים מאט את העוגיה ויוצרים קישוט משבצות עדין.

7. אופים בתנור שחומם מראש ל-176 מעלות, במשך ב-10-12 דקות, עד שהעוגיות גדלות ומזהיבות.

#חגים #עוגיות