• תאנים

פאנקייקס בננה וקינמון מקמח טף (ללא גלוטן)


טף – הוא דגן הדגל של אתיופיה. מדובר בזן של דוחן אתיופי בצבע אדום, והחוקרים קושרים את מקורותיו בדגן בעל היסטוריה של אלפי שנים. מייצרים ממנו קמח והוא משמש להכנת הלחם האתיופי המסורתי המכונה אינג'רה.

במאה גרם טף ובדומה לסויה, יש את כל 8 חומצות האמינו החיוניות לגוף האדם, וכן עושר בברזל, מגנזיום, נחושת, אלומיניום, זרחן וסידן. הטף עשיר בסיבים ובויטמינים וקל לעיכול, אין גלוטן בכלל, ואשר לכמות החלבון: במאה גרם טף יש כמות ברזל, סידן, וחלבון המצויה ב 10 ביצים. מכאן שהטף הוא בנוסף לאמור לעיל גם סופר מזון (מתוך: http://yaronmargolin.com/?p=58)

אז אחרי שלמדנו קצת על נפלאות הטף, בואו נכין ממנו פנקייקס בננה וקינמון טעימים ובריאים.

מקור: http://www.lesliecerier.com/recipes/cinnamon-banana-pancakes/

מה צריך?

2 כפיות זרעי פשתן טחון

4 ביצים אורגניות

1 כוס מיץ צפוחים אורגני ללא סוכר

1 מקל וניל

1 כף סירופ אגבה

1 כפית קינמון טחון

2 כוסות קמח טף

2 כפיות אבקת אפיה ללא אלומיניום

1/2 כפית מלח

וקצת שמן קוקוס לשמן את המחבת

אופן הכנה:

1. את כל החומרים הרטובים מכניסים לתוך מעבד מזון: בננות מעוכות, מיץ תפוחים, וניל ואגבה, ומעבדים במשך דקה. מוסיפים את הזרעי פשתן הטחונים והקינמון ומעבדים דקה נוספת.

2. בקערה נפרדת מערבבים את הקמח טף, אבקת האפיה והמלח.

3. תוך כדי ערבוב, מאחדים את תערובת הקמח עם החומרים הרטובים. ומעבדים במעבד מזון במשך 2 דקות.

4. מחממים מחבת פנקייקס עם מעט שמן קוקוס, וממלאים כל תבנית בכף מהבלילה.

5. מטגנים את הפנקייקס במשך 1-2 דקות על אש נמוכה, עד שהקצוות וטיפה מהאמצע נראים די מוכנים, והופכים. מטגנים חצי דקה ומורידים מהמחבת. עורמים את הפנקייקס אחד על השני ומגיים חם.

אלה החומרים שאני השתמשתי בהם:

#עלהמחבת