• הודליה כצמן

עוגת תפוחים ודבש טבעונית מקמח מלא וקמח שקדים


עוגת תפוחים מושלמת לחג! היא נימוחה, אוורירית וטעימה מאוד! בדרך כלל אני נוהגת להשתמש בתפוחי גרני סמיט, אבל הפעם הלכתי על תפוחים אדומים שהם הרבה יותר מתוקים, ואנחנו רוצים שהשנה הזאת תהיה מתוקה מאוד :)

מצרכים:

1 תפוח קלוף ופרוס לקוביות קטנות

1 ו-1/2 כוס קמח חיטה מלאה

1/2 כוס קמח שקדים

1/2 כפית סודה לשתיה

1/2 כפית אבקת אפיה ללא אלומיניום

1/4 כפית קינמון טחון

1/4 כוס דבש

1 מקל וניל

קורט מלח

1/4 כוס שמן זרעי ענבים או בוטנים

1 כוס מיץ תפוחים אורגני

1 כפית מיץ לימון

אופן הכנה:

1. מערבבים את כל החומרים היבשים: הקמח, השקדים, סודה, אבקת אפיה, מלח וקינמון.

2. מוסיפים את התפוחים ומערבבים היטב.

3. מוסיפים את החומרים הרטובים אחד אחרי השני עם ערבוב קל אחרי כל אחד מהם. נתחיל מהמיץ תפוחים, נערבב ונוסיף את הדבש, הלימון והוניל.

4. מעבירים לתבנית אינגליש קייק משומנת. ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 45-50 דקות עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא נקי.

* העוגה טעימה כשהיא חמה, אבל אני מדעיפה לאכול אותה קרה. ביום למחרת היא תהיה עוד יותר טעימה ונימוחה.

#חגים #עוגות