• הודליה כצמן

פנקייק מקמח אורז ללא גלוטן


מה עושים כשרוצים להתפנק על איזה פנקייק טוב בבוקר פסח נוסף? מכינים פנקייק מקמח אורז ומוסיפים לו מה שבא לנו, אפשר עם אוכמניות, עם אגוזים, עם שוקולד צ׳יפס, כל דבר. אני בחרתי להכין פנקייק בטעם וניל ולקשט אותו בטראפלס שוקולד.

אז מה צריך?

1 כוס קמח אורז מלא

2 כפיות אבקת אפיה ללא אלומיניום

1/4 כפית מלח

1 כף סירופ אגבה

1/2 כפית תמצית וניל טהורה

1 ביצה

3/4 כוס חלב סויה / אורז

2 כפות שמן זרעי ענבים או כל שמן בריא אחר

אופן הכנה:

1. טורפים את הביצה. מוסיפים לה את החלב, השמן, הוניל והאגבה וממשיכים לטרוף.

2. בקערה נפרדת מערבבים את הקמח אורז, המלח והאבקת אפיה ומוסיפים את החומרים היבשים לתוך הרטובים תוך כדי בחישה.

3. עכשיו אפשר להוסיף שוקולד צ׳יפס, אוכמניות או אגוזים ואפשר גם לא להוסיף כי הפנקייק עצמו נורא טעים עם ריבה או דבש.

4. מחממים מחבת של פנקייקס ויוצקים את הבלילה, שימו לב שהיא נורא דלילה, אז אפשר למלא עד גובה השקעים. מטגנים כדקה - דקה וחצי, כשהבועות נעלמות והשכבה העליונה די חלקה ואפויה, והופכים. עדיף לטגן על אש חלשה עד בינונית כדי שהפנקייקס לא יישרפו.

5. שומרים את הפנקייקס בטוסטר אובן שחומם מראש, כדי שישמרו על החום. מגישים ומקשטים.

6. שיהיה לכם בתיאבון :)

דרך אגב, זאת התמצית וניל שאני השתמשתי בה, היא נורא מרוכזת ומכילה טיםה אלכוהול, אבל הוא מתאדה בזמן הטיגון אז לא נורא. רכשתי אותה בשופרסל:

#עלהמחבת