• הודליה כצמן

פרנץ׳ טוסט מקמח שיפון


מאז שחזרתי מפריז אני לא מפסיקה לפנטז על הפרנץ׳ טוסט שאכלתי שם באחת המסעדות השכונתיות. אתם יודעים, מסעדה צרפתית קטנה ביתית כזאת, האווירה והאוכל היה פשוט מושלם. אז היום יום שישי וממש בא לי לשחזר את האווירה הזאת.

אז מה צריך?

לחם שיפון - אני השתמשתי בלחם שיפון 90% עם אגוזי לוז וחמוציות. קניתי אותו במאפיית ״בית לחם״ בתל-אביב, אבל יש להם סניפים נוספים בארץ. הלחם הזה הרבה יותר טעים מסתם לחם שיפון.

ביצה

קמח טפיוקה

חלב שקדים

פטל קפוא

יוגורט עזים - אני אוהבת להשתמש ביוגורט עם פירות יער או תותים, הוא מוסיף את המתיקות לטוסט.

שמן בוטנים / זרעי ענבים / קנולה - לטיגון

איך עושים?

הכי פשוט בעולם!

1. טורפים את הביצה בקערה, מוסיפים את החלב שקדים וממשיכים לטרוף.

2. על צלחת נפרדת מפזרים מעט קמח טפיוקה.

3. לוקחים את פרוסות הלחם ומניחים על הקמח, הופכים ומניחים בתוך קערת הרטובים. משאירים ל5 דקות עד שהלחם סופג את הנוזלים.

4. מגישים עם יוגורט עזים ופטל מעל.

שבת שלום ובתיאבון!

#עלהמחבת