• הודליה כצמן

עוגיות ג׳ינג׳ר ושוקולד


אז למרות שאנחנו חוגגים היום בערב ״נובי גוד״ ולא סילבסטר בכל זאת אני מתעניינת במסורות ומנהגים של אחרים, זה תמיד כייף לגלות דברים חדשים. בארה״ב חוגגים היום את הNew-Year, ואחד המאפים המסורתיים אצלם זה הGingerbread - עוגיות ג׳ינג׳ר. ברוסיה יש מאפה מאוד דומה - פריאניק (סוג של דובשניה), אז החלטתי פשוט לשלב בין השניים ולנסות משהו חדש לכבוד השנה החדשה ;)

המצרכים:

2 כוסות קמח כוסמין מלא / אפשר גם עם שיפון

1 ביצה

1 כפית אבקת אפייה

4 וחצי כפיות ג'ינגר טחון

1/2 כפית מלח

50 גרם שמן קוקוס

1/3 כוס דבש

100 גרם שוקולד מריר קצוץ

אופן הכנה:

1. מערבבים את הקמח, מלח, ג׳ינג׳ר ואבקת אפיה.

2. ממיסים את השמן קוקוס ומניחים בצק טיפה להתקרר. מוסיפים את הדבש ומערבבים. לאחר שהתקרר עוד קצת מוסיפים את הביצה וטורפים הכל יחד.

3. שופכים את הרטובים לתוך היבשים ומערבבים לתערובת אחידה.

4. מוסיפים את השוקולד הקצוץ.

5. יוצרים צורות של עוגיות: אפשר להשתמש בתבניות של עוגיות ואפשר פשוט לכדרר כדורים ידנית.

6. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-10-15 דקות.

זה הדבש שהשתמשתי בו לעוגיות האלה. רכשתי אותו בקולמר (אלזס) ביריד אוכל בריא. זהו דבש מעץ אשוח, ויש לו טעם של שרף מתוק, שטיפה מזכיר את הקוצים של העץ. והוא משתלב כל כך טוב במתכון הזה:

#חגים #עוגיות #שוקולד