• הודליה כצמן

מיני דונאטס אפויים לחנוכה


אני אוהבת את חנוכה... מאוד! בעיקר בגלל הסופגניות. גדולות, מיני, מטוגנות, אפויות, עם ריבה, עם שוקולד, הכל! אז החלטתי השנה לפנק את עצמי ואת המשפחה שלי בסופגניות/דונאטס מיני אפויות במג׳יק טוסטר. זהו אחד המתכונים הטובים שניסיתי עד כה לסופגניות, פשוט התאהבתי בבצק עצמו, כשתנסו - תבינו ;)

המצרכים:

לבצק:

1/2 קילו קמח חיטה מלאה

1 כף שמרים יבשים

1 ביצה

1/2 כוס שמן בוטנים / זרעי ענבים / כל שמן בריא אחר

1 כף ליקר תפוחים / לפי טעמכם האישי

1/8 כוס סירופ אגבה

קליפת לימון 1 מגורד

1 כוס מים פושרים

לציפוי שוקולד מריר:

50 גרם שוקולד מריר

לציפוי שוקולד לבן:

1/4 כוס חמאת קקאו

1 כפית תמצית וניל

1/2 כפית אבקת חלבון סויה

1 כף סירופ אגבה

קורט מלח

* לצבע ורוד אפשר להוסיף מעט פטל

אני התמשתי בחמאת קקאו הזאת:

אופן הכנה:

1. לוקחים 1/2 כוס מהמים ומוסיפים את השמרים, מערבבים היטב עד שלא נשארים פירורים, ומניחים ל10 דקות בצד.

2. בינתיים מערבלים בתוך מיקסר את כל החומרים הרטובים. מוסיפים את הקמח בהדרגה ומערבבים לתערובת אחידה.

3. מוסיפים את השמרים וממשיכים לערבב לבצק יציב בערך 5-7 דקות נוספות.

4. מוציאים את הבצק מהקערה ולשים כ-3 דקות. משמנים את הקערה ומחזירים לתוכה את הבצק. מכסים בניילון נצמד ומניחים במקום חמים להתפחה ל-40 דקות. אני נוהגת לכסות את הקערה בסמיכת פוך.

5. מוציאים את הבצד, לשים כ-5 דקות עד שהוא הופך להיות חלק ומחזירים להתפחה נוספת של 40-50 דקות.

6. מכינים מהבצק כדורים קטנים, מגלגלים ויוצרים רצועות ארוכות, מחברים כל רצועה לצורת בייגל. משמנים את הטוסטר ומניחים את הבצק בתבניות.

7. אופים 7 דקות ומוציאים. יש לקחת בחשבון שהדונאט תופח מעט בטוסטר, לכן לא מומלץ לעשות רצועות עבות, אחרת המרקם יהיה דחוס.

מכינים את הציפוי:

אז ציפוי השוקולד הוא הכי פשוט בעולם - פשוט ממיסים את השוקולד המריר ומקשטים עם שקדים, קוקוס, פירורי שוקולד או סוכריות.

לשוקולד הלבן:

1. מניחים על להבה נמוכה סיר עם מים ומעליו סיר נוסף ובתוכו שופכים את החמאת קקאו. ממיסים וסוגרים את האש. מוסיפים את הוניל, האגבה, חלבון סויה ומלח ומערבבים לקבלת תערובת אחידה. אפשר להוסיף גם פטל לקבלת צבע ורוד.

2. שופכים את התערובת לתוך צלוחית ונותנים לה להתקרר כחצי שעה. נורא תלוי בטמפרטורה של החדר, יכול להיות שצריך פחות זמן אם נורא קר, ואם חם אז אפילו יותר. אני רציתי לזרז תהליכים והכנסתי את הצלוחית למקרר. אבל צריך להשגיח וכל דקה להציץ כדי לא לפספס את הרגע שבו השוקולד מתחיל לתפוס את הצבע הלבן שלו בצדדים. מוציאים מהמקרר ומערבבים מעט ולא מהר מדי אחרת יהפוך מיד למוצק.

3. טובלים את הדונאטס בשוקולד ומקשטים.

#מולטיקייק #דונאטס #חגים