• הודליה כצמן

מאפינס בטטה ושוקולד


אני נורא אוהבת לחקור טעמים חדשים, מה כבר לא ניסיתי... עוגת גזר לבן, עוגת סלק ושוקולד, מאפינס פרג וקרם אבוקדו, קאפקייקס קישואים, פנקייקס דלעת ועוד הרבה אחרים, אבל משום מה בבטטה עוד לא נגעתי, אז הנה! פעם ראשונה זה קורה, וזה טובבבבבבבבבב!

מה צריך?

1 כוס קמח כוסמין מלא / אפשר גם שיפון או חיטה מלאה

1/2 כוס קמח שיבולת שועל (אני פשוט טחנתי בבלנדר קוואקר רגיל)

1 כפית אבקת אפיה

1/2 כפית סודה לשתיה

1/4 כפית מלח

1/8 כוס אגבה / סילאן / דבש

2 כפות שמן קוקוס מומס

1/4 כוס שמן זרעי ענבים / בוטנים / כל שמן בריא אחר

1 ביצה

1 מקל וניל

2 בטטות

8-10 משמשים מיובשים

10 גרם שוקולד מריר קצוץ גס

אופן הכנה:

1. מבשלים את הבטטה עד שהיא רכה מאוד. אני אוהבת להשתמש במכשיר אדים, 40 דקות ואני מקבלת בטטה רכה כמו שצריך. מועכים אותה לפירה ומניחים בצד להתקרר.

2. מערבבים את כל החומרים היבשים.

3. מערבבים את כל החומרים הרטובים. ומעבירים ליבשים. מערבבים לתערובת אחידה, לא יותר מדי!

4. מוסיפים את הבטטה והמישמש.

5. מוסיפים את השוקולד הקצוץ ומערבבים הכל לבלילה אחידה.

6. מעבירים לתבניות סיליקון / מאפינס וממלאים את השקעים עד הסוף, הם לא הולכים ממש לתפוח...

7. אופים בתנור שחומם מראש ל176 מעלות במשך 20-25 דקות, עד שקיסם הננעץ פנימה יוצא נקי.

אני אוהבת לאכול אותם חמים! אבל גם קר זה מעולה ;)

#שוקולד #מאפינס #חגים