• הודליה כצמן

חלב שקדים ביתי


את המתכון הנפלא הזה פרסמה אצלינו בקבוצת הפייסבוק Bake Care, אפרת אבן גפני מקרית-אתא. ניסיתי להכין את המשקה בבית ויצא מעולה, לכן הייתי חייבת לעלות אותו לכאן ולשתף. בהצלחה!

1. משרים כוס שקדים לא קלויים בכוס מים רותחים לחצי שעה (או במים קרים ליותר זמן).

2. מעבירים לבלנדר, מוסיפים 1/2 כפית תמצית וניל + 3 כוסות מים, טוחנים היטב כ-2 דק'.

3. מסננים דרך שקיק בד.

נשמר 5 ימים במקרר. ממה שנשאר בשקיק הבד אפשר להכין ממתק טבעי:

מערבבים עם מחית תמרים ועושים עיגולים ומגלגלים בקוקוס.

* אם רוצים שהחלב יהיה מתוק טוחנים עם השקדים 2 תמרים מגולענים.

תודה רבה אפרת!

https://www.facebook.com/efrattarc?fref=ufi

#משקאות